Bucură-te de aromele exotice ale Mediteranei cu ajutorul rețetei noastre delicioase de înghețată cu mastic. Pregătită cu grijă, această delicatesă îmbină esența unui ingredient unic – masticul. Îmbinând farmecul dulce al laptelui proaspăt cu amestecul tentant de texturi și arome, vei fi purtat direct pe malurile însorite și în peisajele răcoroase mediteraneene.
Haideți să pornim împreună într-o călătorie culinară în care vom combina bogăția laptelui proaspăt, subtilitatea uleiului de mastic și luxul cremos al laptelui pentru a crea un desert captivant și delicios. Indiferent dacă ești un cunoscător avizat sau un iubitor curios al bucătăriei, înghețata noastră cu mastic îți va încânta papilele gustative și îți va stârni pofta de mai mult.
Ingrediente pentru inghetata cu mastic
400 g lapte proaspăt
200 g zahăr pudră
5 – 6 picături de ulei mastic sau 3 grame pulbere de mastic
600 g crema de lapte cu aproximativ 35% grăsime
Se toarnă laptele într-o cratiță și se pune pe foc la temperatură moderată. Când se încălzește ușor, se adaugă zahărul și se amestecă până se topește.
Apoi adăugați uleiul de mastic sau pulberea de mastic și amestecați. Acoperiți compoziția cu o membrană astfel încât să atinge suprafața ei și lăsați-o să se răcească timp de aproximativ o oră.
Incorporați crema amestecând ușor și transferați amestecul în mașina de înghețată.
Dacă nu avem o mașină de înghețată, puneți amestecul într-un vas metalic, acoperiți-l și puneți-l în congelator timp de 30 de minute.
Scoateți-o, amestecați-o cu un tel și puneți-o înapoi în congelator. Repetați de 5 ori până când îngheață uniform.
Afla despre proprietatile unei rasine pretioase!
Mirosul unic a masticului iti inunda rapid simturile, fiind foarte intens, indiferent de forma sub care se prezinta.
In timpul Imperiului Roman, doamnele din inalta societate foloseau creme cu mastic si scobitori aromate, prelucrate chiar din arborele mama, pentru prospetimea cavitatii bucale. In secolul 1 A.D., Pedanius Dioscorides – farmacolog, botanist si medic renumit al Antichitatii – a inclus masticul in ampla enciclopedie De Materia Medica (Despre Substante Medicale) spunand despre aceasta rasina ca “este buna pentru stomac si ca se foloseste in produsele de curatare a dintilor sau in creme de fata, deoarece lumineaza tenul.” Uleiul de mastic “curata fata si ii da o culoare sanatoasa”, adauga Dioscorides.
Masticul este cunoscut datorita proprietatilor sale medicinale a aromei sale si a uleiurilor produse din mastic. Acest produs natural are numeroase intrebuintari: este cunoscut in industria farmaceutica fie ca medicament fie ca guma de mestecat, absoarbe colesterolul, distruge bacteriile, este folosit ca antiseptic, ajuta la digestie, intareste gingiile, vindeca ranile si s-a dovedit ca ajuta la vindecarea ulcerului.