Unde folosim pudra,faina si siropul de roscove.Preparate culinare delicioase si pline de proprietati sanatoase

Folosita cu succes drept inlocuitor de cacao, pudra de roscove nu are in compozitie cofeina si teobromina, un alcaloid menit sa ofere un impuls excitant sistemului nervos.

Ciocolata, laptele cu cacao, negresele sunt bunătăți îndrăgite de cei mici, pe care mamele și bunicile le prepară cu drag. Aceste delicii trebuie, totuși, evitate până la 3-4 ani, pentru că le pot induce micuților stări de agitație, alergii, explozii cutanate și afecțiuni ale sistemului digestiv.

Pudra de roscove poate fi folosită cu succes drept înlocuitor de cacao. Nu are în compoziție cofeină, teobromină (un alcaloid menit să ofere un impuls excitant sistemului nervos). Conține, în schimb, taninuri condensate, antioxidanți, vitaminele A, D, E. În plus, are un indice glicemic mai mic decât pulberea de cacao. Are un gust specific, dulceag și contribuie la alcalinizarea organismului. În plus, poate fi folosită fără probleme și de părinții care au frecvent migrene, întrucât nu le intensifică simptomele.

 

Imagine similară

 

Orez cu făină din pudra de roscove  

Gustul reinventat al copilăriei se obține îmbinând:

  • 1 cană de apă
  • 1/4 cană de orez basmati
  • 1 cană lapte de soia sau migdale
  • 1 linguriță semințe de chia
  • 1 linguriță zahăr brut sau zahar de cocos
  • 1 linguriță faina de roscove
  • 1 praf de scorțișoară pudră și 1 praf de nucșoară
  • 1 vârf de cuțit de cardamom măcinat
  • 1 baton de vanilie
  • puțină sare de Himalaya fină

Într-un vas de gătit de dimensiuni medii veți introduce apa, sarea, orezul basmati și le veți fierbe la foc potrivit (orezul se spală în prealabil și se lasă la înmuiat 30 de minute). După jumătate de oră scurgeți apa rămasă și adaugați în vas laptele de migdale, semințele de chia, zahărul brut, făina din fructe de roșcove , semințele din batonul de vanilie, scortișoara, nucșoara și cardamomul măcinat. Fierbeți toate ingredientele la foc mic, amestecând constant cu o lingură de lemn. La final adăugați un strat de fulgi de cocos, de migdale sau câteva  stafide.

Imagini pentru clatite raw vegan

Clatite raw cu pudra de roscove si frisca de cocos

Ingrediente

Clatite cu pudra de roscove (6-8 clatite)
1 cana banana taiata felii
2 linguri apa
2 linguri pudra de roscove
1 lingura sirop de artar
1/4 cana + 2 linguri faina de in

Frisca de cocos
1 cana pulpa nuca de cocos (aproximativ 2 nuci de cocos)
2 1/2 linguri sirop de agave sau miere
2 lingurite suc de lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
1/4 lingurita sare

Mod de preparare:

Clatite pudra de roscove 

  1. Procesati feliile de banana si apa pana cand obtineti o textura cremoasa. Adaugati pudra de roscove, siropul de artar si faina de in si procesati bine pana cand se omogenizeaza.
  2. Intindeti compozitia cu ajutorul unei spatule pe 2 foi, asezate in tavile deshidratorului si lasati-le la deshidratat 5-6 ore la temperatura de 40 C.
  3. Desprindeti clatitetele de pe foi, iar daca partea de jos este inca umeda, mai lasati la deshidratat aproximativ 1 ora, direct in tava. Clatitele trebuie sa fie uscate, dar si usor de pliat in acelasi timp.
  4. Taiati sub forma dorita.
  5. Se pot pastra timp de 7-10 zile la frigider, sau luni de zile, la congelator.

Frisca de cocos

  1. Introduceti toate ingredientele in blender si procesati pana cand obtineti o textura omogena si cremoasa.
  2. Intindeti frisca pe clatite.
  3. Decorati cu mure si afine proaspete

 

Imagini pentru bomboane de ciocolata cu unt decacao

Ciocolata raw cu unt de cocos si pudra de roscove

Ingrediente pentru 6 bomboane de ciocolata raw cu unt de cocos si pudra de roscove :

  • 4 linguri ulei de cocos
  • 4 linguri pudra de roscove / pudra de cacao  (carob)
  • 1 lingura cu miere
  • 4 linguri cu apa ( apa se puna usor incalzita)

Modalitate de preparare ciocolata raw cu unt de cocos si pudra de roscove:

Se amesteca toate ingredientele cu o lingurita pana se omogenizeaza, dup care se pun in forme la congelator timp de doua ore. Pentru ca mi-au fost cel mai la indemana, am folosit formele de gheata.

Dupa doua ore, am putut savura ciocolata fara zahar si fara lapte, iar pentru ca iubim fructele de padure, a fost desertul perfect pentru a face un “sos de zmeura” din 60 grame zmeura congelata si o jumatate de banana, bagate timp de 1 minut la blender.

Imagini pentru budinca  cu roscove si avocado

Budinca de avocado si roscove

Un dulce delicios pentru zilele de post. Iar pudra de roscove este o sursa importanta de calciu, fosfor , potasiu, vitamina E si B6. Cel mai important este ca ea nu contine cofeina.

Ingrediente

 -2 banane bine coapte
-1 avocado
-2 linguri pudra de roscove
-miere
-nuci
-esenta de vanilie

 

Preparare

Mixeaza pulpa de avocado si bananele cat mai fin. Incorporeaza pudra de roscove, esenta si indulceste dupa gust cu miere.

Toarna budinca in pahare, decoreaza cu nuca si felii de banane . Iata cat de simplu si repede puteti prepara ceva dulce in casa , de post.

 

Surse : http://marawvegan.ro/clatite-raw-cu-pudra-de-roscove-si-frisca-de-cocos/

Clatite fara gluten – 8 retete pentru toate gusturile!

Ciocolata raw cu unt de cocos si pudra de roscove

https://vreaudouaportii.ro/budinca-de-avocado/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *