Helicobacter pylori eficient tratat cu mastic de Chios

 

Helicobacter pillory este o bacterie care afectează mucoasa stomacală și a duodenului. Aceasta a fost descoperită în anul 1875 de către cercetătorii germani, urmând ca mai apoi să se facă studii care să dovedească faptul că bacteria este responsabilă pentru declanșarea majorității afecțiunilor gastrice. După 1980, oamenii de știință au reușit să izoleze bacteria de la nivelul stomacului și chiar să o cultive în mediile de cultură adecvate. Infectarea cu acest agent patogen poartă denumirea de Helicobacterioză.

Imagini pentru mastic

Transmitere și factori de risc

Helicobacter pilory poate produce gastrită, ulcer peptic, adenocarcinom gastric sau cancer de stomac.. Infecția cu acest agent patogen este foarte frecventă, peste jumătate din populația globului fiind afectată. Riscul dobândirii unei infecții cu Helicobacter este foarte mare în primii ani de viață, în timpul vieții adulte riscul scăzând major.

Bacteria se transmite de la o persoană la alta prin contact direct cu saliva, materii fecale sau prin sursele de apă potabilă tratate incomplet sau incorect. Cu toate că structura sucului gastric este acidă și nu prezintă un mediu propice pentru acest microorganism, acesta reușește să creeze un mediu tampon în jurul ei prin eliberarea unei enzime care blochează acțiunea acidului clorhidric din sucul digestiv.

Factorii de risc ai contaminării sunt legați de cele mai multe ori de condițiile de viață și igienă. Astfel, viața în mediile aglomerate, lipsa apei potabile sau contaminare ei, condițiile precare de igienă din țările slab dezvoltate, alimentele contaminate sau conviețuirea cu persoanele infectate sunt principalele cauze ale transmiterii acestei bacterii.

Simptome

Infecția cu Helicobacter nu poate fi diagnosticată după simptome, pentru că există cazuri când aceasta nu prezintă nici un fel de manifestare  care să semnaleze infectarea. Există însă, o serie de “semne” care pot să apară în cazul helicobacteriozei:

-dureri și diconfort abdominal

-arsurile gastrice

-balonarea

-senzația de sațietate sau de foame persistentă, chiar și după masă.

Imagini pentru mastic

Recomandări:

‘Aduceţi balsam pentru durere’, se spune în Ieremia 51:8. Pornind în căutarea uneia dintre sursele acestei substanţe cu efecte terapeutice şi cu o puternică acţiune calmantă, ajungem pe insula Chios, din Marea Egee.

Cuvântul grecesc pentru „mastic“ este înrudit cu un termen care are sensul de „a scrâşni din dinţi“. El sugerează că răşina-mastic a fost, probabil, folosită încă din timpurile antice ca gumă de mestecat pentru împrospătarea respiraţiei.

Cele mai vechi informaţii despre mastic ni le oferă Herodot, istoric grec din secolul al V-lea î.e.n. Alţi autori de lucrări şi medici din antichitate — printre care Apolodor, Dioscoride, Teofrast şi Hipocrate — fac referire la utilizarea masticului în scopuri medicale.

Masticul este cunoscut de mii de ani pentru beneficiile sale precum vindecarea gastroenteritei, prevenirea cariilor si eliminarea infectiilor fungice.

Imagini pentru mastic

Masticul este menţionat în 25 de liste oficiale cu medicamente din întreaga lume.

Beneficiile masticului
1. Trateaza refluxul gastroesofagian
Pudra de mastic este un remediu excelent pentru reflux / arsuri la stomac. S-a dovedit ca neutralizeaza aciditatea in esofag, protejandu-l de disconfort si de deteriorare.

2. Trateaza tulburarile digestive
Masticul are efecte antiinflamatorii si antibacteriene puternice, care s-au dovedit a fi eficiente in vindecarea mai multor afectiuni digestive. Aceasta rasina ajuta la ameliorarea balonarii, a simptomelor bolii Crohn si sindromului intestinului iritabil si distruge bacteriile daunatoare.

·   protejează împotriva ulcerațiilor prin acțiune antisecretoare și citoprotectivă asupra mucoasei gastrice și duodenale

3. Distruge Helicobacter pylori
Bacteria pylori este cauza dominanta a ulcerului peptic, iar cercetarile au aratat ca peste 40% din populatia lumii ar putea fi infectata cu ea. Masticul distruge aceasta bacterie, ajutand la revenirea si vindecarea ulcerului gastric.

·        antibacterian împotriva Helicobacter pylori care infectează mucoasa stomacului și a duodenului și provoacă ulcerul gastric și duodenal. Infecția provocată de Helicobacter pylori este asociată cu risc crescut de apariție a cancerului gastric, limfoamelor de tip MALT (forme de neoplazii ale mucoasei digestive), eczemelor, a bolii de reflux gastroesofagian și a halenei digestive

4. Ajuta la scaderea colesterolului LDL
Masticul este eficient si pentru reglarea colesterolului. Se pare ca ajuta o proteina care transporta colesterolul in organism.

5.  Complementar în terapiile antitumorale: ajută la inducerea apoptozei, inhibarea angiogenezei în cancerul de colon.

Studiile au aratat ca guma de mastic ajuta la incetinirea cresterii tumorilor si previne dezvoltarea celulelor maligne, mai ales in cancerul pulmonar si de prostata. Sub forma de ulei, s-a dovedit a fi extrem de puternic, oferind o sursa densa de antioxidanti pentru intinerirea celulor.

6. Ajută la prevenirea apariției cariei dentare prin reducerea plăcii bacteriene dentare.

Imagini pentru mastic

Masticul actioneaza eficient impotriva bacteriei Helicobacter pylori si nu distruge flora bacteriana prietenoasa a intestinului.Reduce actiunea bacteriei Helicobacter pylori asupra epiteliului gastric si duodenal, protejand mucoasa gastrointestinala, contirbuie la functionarea normala a tranzitului intestinal si la functionarea normala a sistemului digestiv.

Surse : https://farmaciaardealul.ro/blog/helicobacter-pilory-un-inamic-de-temut/

https://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2002047#h=2

https://sanatate.bzi.ro/8-beneficii-uimitoare-ale-masticului-64232

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *