INGREDIENTE:
Blat:
1 1/2 ceașcă de făină de migdale
2-3 linguri de sirop de artar
Glazura de afine:
2 banane coapte
1/2 ceașcă de afine (proaspete sau congelate)
3/4 ceașcă de ciocolată
3/4 ceașcă de nucă de cocos măcinată
1 ceașcă de afine
INSTRUCȚIUNI
Preîncălziți cuptorul la 180C.
Combinați făina de migdale și siropul de arțar într-un castron. Se amestecă pentru a crea un aluat lipicios. Adăugați 1 lingură de apă dacă vi se pare prea uscat.
Întindeți crusta într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Se coace timp de 15 minute la 180C.Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească cel puțin 15 minute.
Cât timp se răcește, amestecați bananele și 1/2 cești afine într-un blender.
Turnați piureul purpuriu pe partea superioară a prăjiturei răcite.
Se presară cu chips-uri de ciocolată, afine și nucă de cocos. Apăsați ușor până când piureul de banane acoperă afinile.
Coaceți timp de 40 de minute la 180C.
Se poate păstra în frigider timp de până la o săptămână.
Poti cumpara aici: sirop de artar
https://www.facebook.com/feastingonfruit/videos/751274668392188/
Reteta initiala este cu fulgi de ovăz,prezentata mai jos:
INGREDIENTE:
1 1/2 ceașcăde ovăz
1/3 cană de sirop de arțar
Glazura:
3 banane coapte
3/4 ceașcă de ciocolată
3/4 ceașcă de nucă de cocos măcinată
3/4 ceașcă nuci tocate (am folosit pecan)
PREPARARE:
Preîncălziți cuptorul la 180C.
Pentru blatul de ovăz, amestecați ovăzul cu siropul de arțar într-un mixer până când devine o textura lipicioasă.
Întindeți crusta într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Se coace timp de 15 minute la 180C.Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească cel puțin 15 minute.
Cât timp se răcește, amestecați bananele într-un blender.
Se toarnă piureul de banane deasupra prăjiturei răcite.
Presați pe chips-uri de ciocolată, nucile și nuca de cocos. Apăsați ușor până când piureul de banane acoperă totul.
Coaceți timp de 40 de minute la 180C.
Se poate păstra în frigider timp de până la o săptămână.