Calorii: 634 kcal
Ingrediente
1 cană de alune crude și nesărate prăjite
1/2 cană de nuci raw
1 cană de curmale fara samburi
1/3 ceașcă pudră de cacao sau pudră de roscove
1/2 lingurita extract de vanilie
1/4 de lingură de sare
1 până la 2 linguri de sirop de arțar
Ganaj:
1/4 cană de lapte de cocos sau migdale
1 lingură de ulei de nucă de cocos
3/4 ceasca de ciocolata semi-dulce
2 linguri de zahăr de cocos sau îndulcitor(sirop de agave,sirop de roscove)
1/2 lingurita extract de vanilie
putina sare
Preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Răspândiți alunele pe o foaie de copt într-un singur strat. Prajiți timp de 10 până la 14 minute. Se răcesc ușor și le punem pe un prosop de bucătărie. Presati-le cu prosopul pentru a elimina cât mai mult posibil coaja.
Adăugați alunele intr-un procesor de alimente sau mixer. Amestecați până când începeți să obțineți unt.
Adăugați nucile, curmalele,cacao(pudra de roscove), vanilia și sarea,amestecandu-se bine. Adăugați siropul de arțar și ciocolata,gustați și reglați dulceața.
Transferați într-o tavă cu pergament căptușit și pat cu un dreptunghi.
Ganaj: Încălziți laptele de cocos(migdale) și uleiul de nucă de cocos la foc mediu într-o cratiță. Adăugați zahărul de cocos, ciocolata și vanilia și lăsați să stea un minut. Se toarnă peste negrese. Răciți timp de o oră, felieți și serviți. Lăsați negresele să se apropie de temperatura camerei înainte de servire. Se pastreaza timp de până la 2 zile la temperatura camerei,iar la frigider timp de până la o săptămână.
Poti cumpara aici: ulei de cocos,lapte de cocos,zahar de cocos,pudra de roscove,ciocolata,sirop de artar,sirop de roscove
https://www.facebook.com/VeganRicha/videos/1530745310319789/