Mere caramelizate

Preferatele de fructe, merele, devin mai dulci când sunt coapte și caramelizate  cu zahăr de nucă de cocos, nuci, condimente și cidru.Această rețetă de desert este mai sănătoasă, ușor de făcut și delicioasă. Se servește ca atare,cu o tartă , sau ca un topping pentru vafe, clatite, fulgi de ovaz sau inghețata.

Caramelized Apple Cider Hot Fruit Bake! Fall's favorite fruit gets even sweeter with a caramelized sugar, chopped nut, and cider topping! No refined sugar added, paleo friendly, easy, and delicious. Also makes for a great topping for waffles, pancakes, oatmeal, or simply by itself!

INGREDIENTE
1/2 cană unt (8 linguri) sau unt vegan
1/3 ceasca de zahăr de cocos 
2 lingurițe de scorțișoară
1 linguriță de nucșoară,anason,cuișoare
1 lingura de vanilie
2-4 linguri sirop de arțar
5 – 6 cești (250 – 260 de grame)mere tăiate (roșii, verzi sau amestecate)
1/2 ceațcă suc de mere amestecat cu 1 lingura cidru  de mere cidru
nuca de cocos
nuci prăjite,opțional

Caramelized Apple Cider Hot Fruit Bake! Fall's favorite fruit gets even sweeter with a caramelized sugar, chopped nut, and cider topping! No refined sugar added, paleo friendly, easy, and delicious. Also makes for a great topping for waffles, pancakes, oatmeal, or simply by itself!

PREPARARE
Spălați și tăiați merele,lasăți-le cu coaja. Așezați-le într-un castron mare.
Într-un vas mic, combinați untul, siropul de arțar, zahărul, vanilia și condimentele.
Aduceți la temperatura de fierbere și apoi reduceți temperatura,lasând încă 5 minute. Doar până se îngroșă sau se caramelizează puțin.
În continuare, turnați zahărul caramelizat peste merele din castron. Se amestecă bine.
Puneți merele și caramelul într-un vas mare. Răspândește uniform.
Turnați sucul de mere.
Presați zahăr de nucă de cocos, dacă doriți.
Așezați-le în cuptor la 180 C timp de 1 oră sau 65 minute, amestecați mere la jumătatea coacerei.
Adăugați nucile 15 minute înainte de a finaliza coacerea.
Scoateți din cuptor și serviți imediat sau acoperiți și lăsați pentru mai târziu.
Dacă serviți mai târziu, puneți vasul în frigider și apoi încălziți când este necesar.

NOTA
Puteți folosi îndulcitori precum:stevia.

Gasiti sa cumparati aici: zahar de cocos,ulei de cocos,sirop de artar

https://www.facebook.com/CotterCrunch/videos/1590299487701022/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *