Uleiul de masline un produs cosmetic atemporal

Datorită proprietăților sale antioxidante, regenerative,hidratante, cunoscute încă din antichitate, uleiul de măsline (olea europaea) deține o poziție distinctivă între cosmeticele naturale.

Încă de pe vremea lui Hippocrates uleiul de măsline își avea reputația pentru numeroasele sale proprietăți terapeutice, în special pentru bolile de piele. În cele mai vechi timpuri, de altfel, nu era cunoscută utilizarea săpunului pentru igiena personală, oamenii frecau părul și corpul cu ulei de măsline să-l curățe, să-l aromatizeze și să-l facă mai moale.

Imagini pentru l'huile d'olive

 

Ingrediente active
Uleiul de măsline este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina E și polifenoli, dar și în clorofila (în special uleiul de măsline virgin). În plus, conține și alte ingrediente active importante,un procent ridicat de vitamina K și minerale,sodiu și potasiu, ceea ce îl face benefic pentru piele și fier, foarte bun pentru păr.

Proprietăţi

Clorofila conținută în uleiul de măsline, datorită nivelului crescut de antioxidanți pe care îl conține, are o mai mare rezistență și stabilitate la lumină în comparație cu alte tipuri de uleiuri. Astfel uleiul de masline aplicat pe piele și păr va beneficia și va îmbunătăți textura lor,dar le va și proteja în principal, de uscăciune. Datorită activității sale antioxidante, pe care îi au polifenolii și vitamina E, protejează pielea împotriva îmbătrânirii premature. Pentru a păstra valoarea nutritivă a uleiului de masline, este important în primul rând din motive de sănătate să fie consumat crud, în salate și alte feluri de mâncare.

Gasiti sa achizitionati aici :ulei de masline extra virgin

Imagini pentru ελαιολαδο θεραπευτικες ιδιοτητες

Rețete cu ulei de măsline

Uleiul de masline pentru ingrijirea parului: Se amesteca 50 ml de ulei de masline si 50 ml de ulei de dafin. Se pulverizează pe păr înainte de spălare (dacă rădăcinile tale sunt prea grase, pune-le la marginile părului), înfășoară-le cu un prosop cald și lasă timp de o jumătate de oră. Apoi se spală părul în mod normal. Puteți face această mască o dată pe săptămână, când simțiți că părul are nevoie de hrană și stimulare.

Ulei pentru mâini crăpate sau piele uscată: acest ulei poate fi folosit oriunde pe pielea corpului. Mai bine să o folosiți seara înainte de culcare. Se amestecă 50 ml de ulei de măsline, 50 ml ulei de calendula(gălbenele), se adaugă 10 picături de ulei esențial de geraniu, 10 picături de ulei esențial de lavandă și 10 picături de ulei esențial de trandafir.

Pentru buze crăpate: hidratează seara, cu puțin ulei de măsline.

Ulei pentru consolidarea genelor și pentru curățare: Amestecați cantități egale de ulei de măsline și migdale. Veți fi încântați când veți vedea cât de bine și ușor se curăță.

Pentru ochii: pune un pic de ulei de măsline pe o bucățică de bumbac pe porțiunea unde isi face aparitia „talpa gâștei“, adică ridurile radiale laterale.

Gasiti sa achizitionati aici :ulei de masline extra virgin

Imagine similară

Tratament pentru acnee.

Proprietățile antioxidante ale uleiului de măsline sunt bine cunoscute. Studiile făcute au demonstrat aceste proprietăți. Trebuie specificat că atunci când vine vorba de ulei de măsline înseamnă întotdeauna ulei de măsline extra virgin, deoarece proprietățile uleiului simplu de măsline sunt foarte diferite.

Sfat:
Uleiul de măsline care trebuie utilizat pentru preparatele pielii trebuie să fie organic, astfel încât să nu conțină substanțe chimice și alte substanțe agravante.

Gasiti sa achizitionati aici :ulei de masline extra virgin

Imagini pentru ελαιολαδο θεραπευτικες ιδιοτητες

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *