Pui cu paste orzo
Ingrediente
400 gr pulpe de pui dezosate (4 pulpe)
200 gr paste orzo
80 ml sos de rosii
1 ceapa
1/2 lingurita oregano uscat
2-3 linguri ulei de masline
sare, piper
branza maturata (kefalotyri, pecorino, parmezan)
Preparare
- Se taie pulpele in patru. Intr-o oala larga se incinge uleiul si se prajeste carnea pana-si schimba culoarea pe toate partile. Se adauga ceapa tocata si se caleste pana se inmoaie foarte bine, amestecand din cand in cand.
- Se adauga sosul de rosii, 700 ml apa, oregano,sare si piper dupa gust. Apoi se pune capacul si se fierbe la foc mediu timp de 20-25 minute (pana carnea a fiart).
- Se adauga pasta orzo si sarea. Se pune capacul iar pe oala, se da focul la mic si se lasa la fiert inca 15 minute.Nu fierbeti prea mult,sa nu devina uscat la suprafata. Daca cumva vi se pare ca se intampla acest lucru cat timp fierbe, adaugati putina apa fierbinte si scuturati tigaia.
- Stingeti focul si lasati oala sa stea inca 5 minute, acoperita.
- Serviti presarat cu branza rasa.
Pasta orzo cu creveti
Ingrediente
25 creveti nedecorticati (cca 450 gr)
200 gr pasta orzo
1 ceapa
1/4 ardei gras rosu
50 ml vin alb sec
80 ml sos de rosii
1 foaie dafin
1 varf cutit anason macinat (sau 1-2 linguri ouzo)
2 fire marar
2 fire tarhon
sare, piper
2 linguri ulei masline
Preparare
- Se curata crevetii de cap si carapace.Tot ce ati curatat de pe creveti se spala sub jet de apa rece, apoi se pun intr-o oala impreuna cu foaia de dafin, putina sare si 700 ml apa. Se fierb la foc mediu timp de 25 minute.
- Intre timp se pun crevetii intr-o cratita larga cu uleiul se prajesc pe o parte si pe alta pana-si schimba culoarea in roz. Se scot din cratita.
- Se toaca ardeiul si ceapa cubulete mici. Se calesc la foc mic in uleul de masline pana se inmoaie.
- Se stinge cu vin si se lasa sa fiarba la foc mediu pana se evapora.
- Se adauga sosul de rosii, anasonul si 500 ml supa de creveti. Se adauga sare si piper negru dupa gust.
- Se adauga orzo si se fierbe cu capac timp de 15 minute, la foc mic.
- Tocati verdeturile si adaugati-le (retineti putin pentru decor). Amestecati usor.
- Asezati deasupra crevetii si presarati deasupra lor verdeturile.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop: paste din spelta,paste cu lapte de magarita
Penne din spelta cu legume proaspete
Ingrediente
250 g penne
1 ceapă
-3-4 căței de usturoi
6-7 roșii cherry
2 ardei
2 dovlecei
1 morcov
busuioc
5 linguri de ulei de măsline
sare, piper
Preparare
1. Se pune un vas cu apă la fiert, în care se adaugă puțină sare, iar când începe să fiarbă se adaugă pennele.
2. Se curăță toate legumele și se toacă cubulețe, mai mari sau mai mici, în funcție de preferintă, doar roșiile în jumătate.
3. Se adaugă ulei într-o tigaie adâncă, gen wok, se adaugă ceapa, ardeiul, dovleceii, morcovul, roșiile cherry și usturoiul zdrobit. Se lasă legumele la foc puternic 2-3 minute, amestecând constant. Apoi se așează capacul și se lasă la foc mic, încă 5 minute. Legumele e bine să rămână al dente. Se adaugă apoi sarea și piperul și după incă 2 minute se oprește focul.
4. Între timp, aveți grijă ca pastele să fie fierte conform indicațiilor de pe pachet, apoi se scurg și se pun în vas peste legume. Se amestecă, eventual se pun pe foc mic 2 minute, cu 1-2 linguri din apa în care au fiert.
5. Se toacă mărunt câteva frunze de busuioc și se presară în vasul cu paste.
Vei obține un amestec de arome și un gust deosebit. Bineînțeles putem folosi opțional parmezan.
Rețeta este una simplă, însă tocmai simplitatea ei va evidenția aroma puternică a legumelor, de aceea este foarte important să nu călești legumele mai mult de 8-10 minute, pentru a le păstra gustul și textura. În plus, rețeta poate fi personalizată, amestecul de legume nu are reguli stricte, le putem alege întotdeauna pe cele de sezon sau care ne plac mai mult.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop: paste din spelta,paste cu lapte de magarita
Surse: http://www.potecaverde.ro/fii-informat/penne-integrale-cu-legume-proaspete.html
http://www.e-retete.ro/retete/pui-cu-paste-orzo
http://www.e-retete.ro/retete/orzo-cu-creveti