Ingrediente:
1½ cană / 150g fulgi de ovăz
2 linguriță semințe de floarea-soarelui
2 linguri semințe de dovleac
2 lingurițe semințe de susan
2 linguriță de semințe chia
2 linguri semințe de in
un praf de sare
¼ linguriță baking soda
1 cană / 235 ml apă fierbinte
2 linguri semințe amestecate, pentru garnisire
Modul de preparare:
Preîncălziți cuptorul la190C
Macinați ovăzul folosind un blender. Nu trebuie să fie o pulbere prea fină,30 de secunde este suficient.
Se amestecă împreună toate ingredientele uscate într-un castron și se adaugă apă caldă câte o lingură până când se formează un aluat care nu se lipește de mâini.
Formați o minge cu mâinile. Adăugați mai mult ovăz dacă este prea moale.
Lăsați aluatul să stea timp de 5 minute.
Întindeți aluatul în grosimea de 5-10 mm.
Se presară 2 linguri de semințe pe partea superioară și se presează în aluat.
Coaceți timp de aproximativ 30 de minute până când biscuiții de ovăz începe să devină aurii.
Scoateți din cuptor tăiați în formele dorite.
Se lasă să se răcească timp de 10 minute și serviți.
Pot fi păstrați timp de o săptămână,deși sunt mai buni proaspeți.
Calorii: 110 cal
https://www.facebook.com/nestandglow/videos/865333373643885/