INGREDIENTE
Blat
2/3 cană (80g) faină de ovaz
1/3 cană (35g) pudră de cacao(pudră de roșcove)
1/3 cană (90g) unt de arahide (sau orice unt din fructe cu coajă lemnoasă / unt de semințe)
1/4 cană (90g) sirop de arțar
3-4 linguri apă
CREMA DIN UNT DE ARAHIDE
3 banane mari (325g)
1/4 cană (65g) unt de arahide
1/2 cană (60g) arahide tocate
3/4 cană (120g) chips-uri de ciocolata
INSTRUCȚIUNI SE PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 180 C.
Pentru blat, combinați toate ingredientele într-un castron și amestecați. Dacă este prea uscat, adăugați apă până când aveți un aluat lipicios și maleabil.
Apăsați aluatul într-un vas de din sticlă sau o tavă de pâine căptușită cu hârtie de copt. Puneți deoparte.
Într-un blender, combinați bananele și untul de arahide. Se amestecă până se omogenizează.
Se toarnă deasupra blatului.
Se presara chips-urile de ciocolata și arahidele tocate. Apăsați-le până când sunt complet scufundate.
Coaceți aproximativ 40 de minute la 180 C.
Se scoate din cuptor și se lasă peste noapte să se răcească.
În ziua următoare, feliați în pătrate și serviți.Păstrați prăjitura în frigider.
RECIPE NOTES
Pentru un blat fără cereale: Se amestecă împreună 1 1/4 cană de făină de migdale (150g) + 1/4 cană de pudră de cacao (25g) + 2-3 linguri sirop de arțar
Pentru o crustă îndulcită de data: Combinați într-un blender de procesor de alimente 1 1/2 cană alune (180g) + 8 curmale fără sâmburi (150g) + 1/4 cană de pudră de cacao (25g)
Gasiti pe site-ul evzinshop,aici: unt de arahide,sirop de artar, pudra de roscove,ciocolata
https://www.facebook.com/feastingonfruit/videos/804255229760798/