Ingrediente:
- 300 grame paste-penne din spelta
- 1 ardei gras rosu
- 2 morcovi medii
- 12 rosii cherry
- 200 g cascaval
- 1 lingura curry
- 1 lingurita de chimen
- 1 lingurita boabe de mustar
- 200 g sos de rosii
- 3-4 linguri ulei de masline
- condimente: busuioc, oregano
- sare si piper dupa gust
- apa
Preparare:
Se pun la fiert pastele cu putina sare.
Morcovii se dau pe razatoarea mare, iar ardeiul se taie cubulete.
Intr-o tigaie se pune ulei, se adauga chimenul si boabele de mustar.Dupa care se adauga morcovii, ardeiul, 1 lingura de curry si aprox. 150 ml apa. Se lasa pana cand se inmoaie si scade apa, apoi se adauga sare si piper dupa gust.
Se face un amestec din sos de rosii, sare, busuioc si oregano. Intr-un bol separat se da prin razatoare cascavalul. Rosiile cherry se taie feliute subtiri. Pastele fierte se amesteca cu compozitia din tigaie. Se pune un strat de suc de rosii pe fundul vasului termorezistent. Deasupra se pune jumatate din cantitatea de paste, jumatate din sosul ramas, jumatate din rosiile feliate si jumatate din cascaval. Se pune apoi deasupra cealalta jumatate de paste cu restul de sos, rosii si cascaval. Inainte ca vasul sa fie pus la cuptor, se acopera cu un capac termorezistent sau cu foaie de harie de copt. Se lasa la cuptor timp de 30 minute.
Va invitam sa vizitati site-ul evzinshop,aici gasiti: penne din spelta,ulei de masline extra virgin