Cornulete de post cu tahini

Ingrediente:

Pentru aluat:
450 făină(spelta)
1 pachetel praf de copt
250g. tahini
2 linguri zahăr de cocos
1 ceașcă de apă caldă
1 coaja și sucul de la o portocală
puțină apă de flori
zahăr pudra(optional)
puțină scorțișoară
puțină sare

Pentru umplutură
200g. migdale măruntite
50g. pesmet măcinat
100g. marmeladă de portocale
50g. tahini
1-2 linguri apă de flori

Imagini pentru σκαλτσουνια με ταχινι

Mod de preparare:

Cerneți făina într-un castron cu sarea.Praful de copt se amestecă cu zahărul și se toarnă și tahini.
Se amestecă cu o lingură la început iar mai apoi se frământă manual. Treptat, se adauga sucul de portocale și apoi apa după cum este necesar pentru a face un aluat suplu.
Lăsați aluatul să se odihnească timp de 15 minute și apoi împărțiți-l în bucăți de 25-27 grame, pe care le formați biluțe.
Pregătiți umplutura amestecând toate ingredientele într-un castron până devin o compoziție omogenă.
Folosind un sucitor,întindeți una câte una bilele de aluat în grosime de 3 cm. și tăiați discuri, cu o formă sau cu un pahar cu o gură largă (un pahar de whisky). Se pune o jumătate de linguriță de umplutură în centru și se închide cu degetele marginile foii.
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C și așezați cornulețele în tavă. Pulverizați-le cu puțină apă florală și coaceți-le în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute.
După răcire, se stropesc cu apa de trandafir și pudrează cu zahăr,dacă se dorește.
Păstrați  într-un recipient metalic(plastic) cu capac.

Imagini pentru σκαλτσουνια με ταχινι

Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: tahini integral bio,marmelada de portocale,zahar de cocos,ulei de mastic

 

Zahar de cocos *BIO 250grMarmelada de portocale fara zahar 260grTahini integral *BIO 370gr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *