INGREDIENTE
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă galbenă mică, cubată
2 căței de usturoi, tocat
1 pachet pasta orzo (aproximativ 2 1/2 cesti)
2 căni zeamă de pui cu conținut scăzut de sodiu sau zeamă de legume
2 căni lapte integral
2 căni de spanac, tocat
1 cană de parmezan proaspăt rasă, plus pentru servire
sare
piper negru proaspăt măcinat
INSTRUCTIUNI DE PREPARARE
Se încălzește uleiul de măsline într-o oală. Se adaugă ceapa și se sotează până se înmoaie, aproximativ 3 minute. Se adaugă usturoiul și pasta orzo, se condimentează cu sare și piper și se sotează, aproximativ 1 minut.
Se adaugă supa și laptele și se fierbe. Se acoperă, se reduce focul și se fierb pastele al dente, amestecând ocazional, până când cea mai mare parte a lichidului este absorbită și se formează un sos cremos, aproximativ 10 minute. (Dacă pastele nu sunt complet fierte puteți adăuga puțină zeamă și continuați să fierbeți) Se adaugă spanacul și brânza de parmezan,se lasă aproximativ 1 minut. Gustați de sare și piper, după gust.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: pasta orzo cu lapte de magarita,pasta orzo din spelta,ulei de masline exra virgin