Ingrediente:
1 ou de in, 1 lingură de făină de semințe de in, + 3 linguri de apă sau un ou obișnuit
½ cană unt de arahide
¼ cană sirop de arțar pur
piure de la o banană medie (+ felii de banane pentru topping, optional)
1 linguriță extract de vanilie
1/3 cană fulgi de ovăz
1/3 cană fulgi de quinoa
1/4 cană pudră de cacao neîndulcit(pudră de roșcove)
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță de sare
1/4 cană unt de arahide sub formă de pudră
3 – 5 linguri de apă
Instrucțiuni de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Tapetați o tavă cu o foaie de hârtie pentru copt și lăsați-o deoparte.
Puneți împreună făina de semințe de in și apa și lăsați la o parte.
Bateți împreună untul de arahide, siropul de arțar, banana și vanilia într-un castron mare. Se adaugă ouăle de in și se amestecă pentru a se combina bine.
Se toarnă fulgii ovaz, fulgii de quinoa, pudra de cacao, praful de copt, sarea în castron și se amestecă împreună.
Puneți 2 linguri de aluat pe foaia de copt și repetați până când nu mai rămâne aluat. Neteziți cu spatele lingurii sau spatulei.
Coaceți biscuiții pe suportul central timp de 13 – 15 minute până când marginile devin maro aurii. Scoateți și lăsați să se răcească biscuiții pe tavă timp de 5 minute, apoi îi transferați pe un suport de sârmă să se răcească complet.
Pentru glazură amestecați pudra din unt de arahide și apa, începând cu 3 linguri de apă și adăugând treptat restul. Vreți să fie mai subțire decât untul de arahide tradițional.
Informații nutriționale
Suma pe porție
Calorii 101 Calorii din grăsime 45
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 5g 8%
Grăsimi saturate 1 g 5%
Sodiu 131 mg 5%
Potasiu 156 mg 4%
Carbohidrați totali 11 g 4%
Fibre alimentare 1g 4%
Zaharuri 5g
Proteine 3g 6%
Vitamina A 0,2%
Vitamina C 0,8%
Calciu 2,7%
Fier 3,4%
* Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 calorii.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici:pudra de roscove,sirop de artar,unt de arahide crocant bio Biohealth
https://www.facebook.com/simplyquinoa/videos/1413396145428452/