Ingrediente:
pentru 10 porții
12 mere roșii, combinație de gală, honeycrip și mcintosh
¾ ceasca de apa (180 ml)
¼ linguriță de sare
3 bețe de scorțișoară
⅓ cana de zahăr brun închis (75 g)
½ linguriță de vanilie
¼ linguriță de scorțișoară
⅛ linguriță de nucșoară
Instrucțiuni de preparare:
Se curăță merele, îndepărtând cotoarele.
Adăugați merele într-o cratiță, împreună cu apa, sarea,bețele de scorțișoară și amestecați pentru a le combina. Acoperiți și gatiți timp de 4 ore la foc mare sau timp de 8 ore la foc mic, amestecand din când în când.
Descoperiți și eliminați bețișoarele de scorțișoară. Folosind un amestecător de imersie, amestecați până când se ajunge la consistența dorită.
Scoateți jumătate din sosul de mere și serviți imediat sau păstrați la frigider într-un recipient etanș, timp de până la 10 zile.
La restul de sos din mere, adăugați zahăr brun(zahăr de cocos), vanilie, scorțișoară și nucșoară și amestecați pentru a le combina. Acoperiți si gatiți timp de 3 ore la foc mare sau 6 ore la foc mic, amestecand din când în când.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: zahar de cocos bio
https://www.facebook.com/tastyvegetarian/videos/2270233266538056/