Ingrediente:
aproximativ 10 porții
4 ouă, separate
200g ciocolată (55-70%)
2/3 cană (150g) unt
1 lingură (8g) pudră de cacao neîndulcită
1 cană (100g) migdale măcinate(făină de migdale)
1/4 linguriță sare (2 g)
1 linguriță (5 ml) extract de migdale
1/2 cană (100g) zahăr de cocos
3 sau 4 pere de coapte, decojite, înjumătățite și feliate
Instrucțiuni de preparare:
Ungeți și tapetați o tavă cu arc de 25 cm (cu o bază detașabilă) cu hârtie de copt. Se separă gălbenușurile de ou de albușuri. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C (350 ° F). Se pune ciocolata și untul pe bain-marie până se înmoaie. Lăsați să se răcească ușor. Se adaugă gălbenușurile la un moment dat și se amestecă bine. Se adaugă pudra de cacao, extractul de migdale,sarea și făina de migdale. Bateți albușurile de ou până când se fac spumă cu un mixer. Adăugați treptat zahărul și bateți până se formează vârfuri. Puneți ușor albușurile bătute în amestecul de ciocolată. Se toarnă în tava pregătită. Tăiați jumătățile de pară în felii subțiri. Așezați jumătățile de pere feliate pe partea superioară a aluatului și coaceți timp de 35-40 de minute. Se lasă să se răcească timp de cel puțin 2 ore.
Informații nutriționale:
1 porție (136g) – calorii: 359, grăsimi: 24,8g, grăsimi saturate: 12,2g, grăsimi nesaturate: 0,0g, carbohidrați: 34,6g, zahăr: 27,5g, fibră: 4,5g, proteină: 5.5g, colesterol: 98mg , Calorii din grăsime 223, sodiu 172 mg, potasiu 251 mg, vitamina A 10%, vitamina C 5%, calciu 5%, fier 8%, gradul de nutriție D, valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 calorii.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici:zahar de cocos bio
https://www.facebook.com/homecookingadventure/videos/1889513528024098/