INGREDIENTE
Pasta de mere cu curmale:
2 cești (265g) măr tăiat
12-14 (240g ) curmale fără sâmburi
1 lingură suc de lamaie
1/4 cană (60g) unt de semințe (fructe cu coaja tare)
Crumble
1 ceașcă (300g) pastă de mere cu curmale (de mai sus)
2/3ceașcă (80g) faină din nucă de cocos
un vârf cuțit de sare
Uplutura de mere:
1/2 ceașcă (150g) pastă de mere cu curmale (de mai sus)
1-2 (360g) mere, tăiate subțire
1 lingură scorțișoară
1/4 linguriță nucșoară
1 linguriță extract de vanilie
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 180 C.
Combinați cele 2 cești de măr și sucul de lamaie tăiat într-un blender. Amestecați până devine lichid.
Se adaugă restul ingredientelor pastei și se amestecă până se înmoaie.
Într-un castron, combinați 1 ceașcă de pastă cu făina din nucă de cocos și sarea. Se amestecă până când obținem un aluat lipicios.
Apăsați jumătate din aluat într-o tavă căptușită cu hârtie de copt.Puneți restul deoparte.
Într-un castron separat, combinați merele tăiate cu 1/2 ceașcă de pastă, scorțișoară, nucșoară și vanilie.
Aranjați feliile de mere pe partea superioară a crustei în straturi.
Se rupe crusta rămasă pe deasupra. Apăsați ușor.
Coaceți timp de 30-35 de minute la 180 C sau până când obține de culoare maroniu,aurie.
Scoateți din cuptor. Se răcește timp de 10-15 minute. Tăiați și serviți.
https://www.facebook.com/feastingonfruit/videos/756070011245987/