Ingrediente:
pentru 1 pâine
1 ½ cană nuci prăjite și tocate (150 g)
1 cană semințe de dovleac (150 g)
¼ cană semințe de chia (45 g)
1 ceașcă smochine uscate, feliate (160 g)
½ cană semințe de in (85 g)
2 ¾ căni fulgi de ovăz (220 g)
1 lingură codimente pentru plăcintă cu dovleac
2 lingurițe sare de mare
430 gr. piure de dovleac neîndulcit(450 g)
1 cană lapte de migdale (240 ml)
¼ cană ulei de măsline (60 ml)
½ cană sirop de arțar (170 g)
⅓ ceașcă făină de semințe din in (55 g)
Instrucțiuni de preparare :
Preîncălziți cuptorul la 180˚C.Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Adăugați nucile și semințe de dovleac pe foaia de copt pregătită. Se prăjesc în cuptor timp de 10 minute, până devin maro auriu.
Într-un castron mediu, amestecați împreună nucile prăjite,semințele de dovleac, semințele de chia, smochinele, semințele de in, fulgii de ovăz, codimentele pentru plăcinta cu dovleac și sarea.
Într-un castron mare, amestecați împreună piureul de dovleac, laptele de migdale, uleiul de măsline și siropul de arțar.
Apoi, adăugați făina din semințe de in și ingredientele uscate și amestecați cu o spatulă pentru a le încorpora. „Aluatul” va fi umed.
Puneți aluatul într-o tavă de pâine de 23 x 13 cm. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă să stea la temperatura camerei timp de 2 ore.
Coaceți timp de 1 oră și 20 de minute. Pâinea se va rumeni în timpul coacerii. Îndepărtați din cuptor și lăsați-o să se răcească timp de 15-20 de minute înainte de feliere.
Informații nutriționale:
Calorii: 411 Grăsime: 19 grame Sodiu: 373mg Carbohidrați: 31 grame Fibră: 8 grame Zaharuri: 18 grame Proteină: 7 grame
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici:sirop de artar biο,ulei de masline extra virgin Critida,ulei de masline extra virgin Drop of Gods
https://www.facebook.com/officialgoodful/videos/253894128803418/