INGREDIENTE
1 cană / 140 g semințe de floarea-soarelui
1 lime,zeama
3 linguri drojdie nutritivă
1 cățel de usturoi
1 felie de ceapă
½ linguriță turmeric
¼ linguriță piper Cayenne
2 linguri Miso, alb este cel mai bun, dar nu vă faceți griji dacă aveți doar maro
1 lingura pulbere de agar agar , o alternativa vegetariana la gelatina
1 ½ cești / 360 ml apă
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Înmuiați semințele de floarea-soarelui în apă timp de cel puțin 10 minute, peste noapte este mai bine dacă aveți timp.
Într-o cratiță se amestecă agar agar cu puțină apă până se dizolvă. Apoi adăugați încă o cană / 240 ml de apă.
Aduceți amestecul de agar agar la punctul de fierbere și fierbeți timp de 5 minute, amestecând în mod constant, pentru a preveni lipirea pe fundul cratiței.
Scoateți tigaia de la căldură și lăsați-o să se răcească câteva minute și continuați cu rețeta.
Scurgeți și clătiți semințele de floarea-soarelui.
Așezați totul într-un blender, în afară de amestecul de agar agar, cu o jumătate de cană / 120 ml de apă și amestecați până la omogenizare.
Amestecați împreună amestecul de semințe din floarea-soarelui și agar agar până când se combină toate acestea.
Se toarnă într-un vas, de circa 6 „în diametru, și apoi se pune în frigider pentru o oră pentru a se întării.
Dacă doriți folosiți un vas ceramic, astfel brânza de semințe iese suficient de ușor fără ulei.
Serviți această brânză vegană în locul brânzei obișnuite. Va putea fi păstrată câteva zile în frigider.
https://www.facebook.com/nestandglow/videos/1007251576118730/