Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!
INGREDIENTE
3/4 ceașcă unt de migdale * (doar migdale)
2 linguri ulei din nucă de cocos
¼ ceașcă miere (sau sirop de palmier din nuca de cocos)
½ linguriță extract de vanilie
¼ linguriță de sare (dacă untul de migdale nu este deja sărat)
⅔ ceașcă pudră de proteine, ciocolată sau vanilie
1/4 ceașcă nucă de cocos nesărată,mărunțită
1/2 linguriță de semințe chia
Pentru topping:
⅓ ceașcă ciocolată neagră de 85% (aproximativ 43 gr.)
1 llinguriță ulei din nucă de cocos
sare marină brută, pentru garnitură
Pentru garnitură:
2 linguri migdale prăjite tocate
2 linguri nucă de cocos mărunțită
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Se încălzește untul de migdale, uleiul din nucă de cocos, mierea, vanilia și sarea într-o cratiță la căldură scăzută. Se amestecă împreună până se combină bine, apoi se îndepărtează de la căldură și se transferă într-un castron mare. Se amestecă pudra de proteine și sare, apoi se adaugă semințele de chia și nuca de cocos mărunțită. Întindeți aluatul într-o tavă de 20 x 10 cm, căptușită cu hârtie de copt.
Adăugați bucățile de ciocolată neagră și uleiul din nucă de cocos într-o cratiță mică și puneți-le la foc mic până când se topește. Întindeți ciocolata topită peste stratul din tavă, apoi presărați cu sare de mare, migdale tocate și nuca de cocos mărunțită.
Așezați în frigider timp de 30 de minute – 1 oră înainte de a scoate prăjitura din tavă și tăiați în 9 batoane. Depozitați batoanele în frigider învelite bine sau într-un recipient etanș, timp de până la 2 săptămâni.
NOTA
Folosiți un alt tip de unt de nuci dacă doriți(puteți folosi unt de caju sau unt de arahide).
Informații nutritionale:
Porții: 9 batoane
Cantitatea pe porție : 1/9
Calorii: 273
Grăsimi: 20,9 g
Grăsimi saturate: 7,6 g
Carbohidrați: 16g
Zahăr: 10 g
Fibre: 3.8g
Proteine: 10,5 g
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei din nuca de cocos raw bio,unt de migdale,miere raw,miere de stejar bio,ciocolata