Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!
INGREDIENTE
2 1/2 cupe | 225 grame fulgi de ovăz fără gluten
1 cană | 250 grame unt de arahide
1/2 cană | 170 grame miere sau 160 grame sirop de arțar (utilizați arțar pentru versiunea vegană )
2 linguri | 30 grame semințe de chia
1/4 cană | 25 grame semințe de dovleac
1/2 ceașcă | 58 grame arahide sărate, tocate
1/2 ceașcă | 87 grame de ciocolată neagră
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Încălziți într-o tigaie la căldură scăzută fulgii de ovăz și se amestecă timp de aproximativ un minut. Scoateți tigaiaa de la căldură.
Puneți untul de arahide într-un vas pe bain marie.
Se adaugă mierea și se amestecă până se combină. Odată amestecate, adăugați ingredientele rămase.
Tapetați o tavă de 20×20 cm. cu hârtie de coptt sau cu folie de plastic – lăsați părțile laterale puțin mai lungi pentru a face mai ușor îndepărtarea batoaelor din tavă, mai târziu. Apăsați amestecul din unt de arahide în tavă, împrăștiind uniform.
Acoperiți și puneți la frigider entru o oră pentru a se întări batoanele. Tăiați batoanele utilizând un cuțit în 12 dreptunghiuri și serviți.
Acestea se vor păstra timp de 3-4 zile la temperatura camerei sau o săptămână în frigider. De asemenea, le puteți împacheta în mod individual și le puteți păstra în congelator timp de mai multe luni.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție (1 baton)
Calorii 314 Calorii din grăsime 144
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 16g 25%
Grăsimi saturate 3g 15%
Sodiu 146 mg 6%
Potasiu 361 mg 10%
Total Carbohidrați 33g 11%
Fibre alimentare 5g 20%
Zăhar 11g
Proteine 11g 22%
Calciu 5,6%
Fier 13,8%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 calorii.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: sirop de artar bio,unt de arahide bio,ciocolata,miere de albine raw,miere de albine bio