Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!
Ingrediente:
Crema garnitură (opțional):
1 1/4 ceașcă de caju
1/2 cană cremă din nucă de cocos sau lapte din nucă de cocos integral
2 lingurițe suc de lămâie
3 linguri sirop de arțar
1 linguriță extract de vanilie
Blat:
2 căni de morcovi mărunțit fin
2 cupe curmale fără sâmburi (măsurate după scoaterea sâmburilor)
2 1/2 căni nuci
2 linguri extract de vanilie
¼ linguriță sare de mare
1 1/4 linguriță de scorțișoară
3/4 linguriță de ghimbir măcinat
1 vârf de cuțit nucșoară
1/2 ceașcă făină din nucă de cocos (sau făină de migdale)
1/4 cană de stafide
Instrucțiuni de preparare:
Dacă faceți crema(opțional), înmuiați nucile caju în apă fierbinte timp de 30 de minute – 1 oră. Apoi clătiți și scurgeți. [Puneți-le la un blender de mare viteză împreună cu crema din nucă de cocos, sucul de lămâie, siropul de arțar și vanilia și amestecați până când devine foarte cremoasă și netedă. Se acoperă și se dă la rece.
Folosind o răzătoare sau un robot de bucătărie pentru a rade morcovii și lăsați-i deoparte.
Într-un blender puneți curmalele și se amestecă până când rămân mici bucăți sau se formează o minge. Scoateți din blender și lăsați-le deoparte.
Puneți nucile, vanilia, sarea și condimentele în blender. Se amestecă până se obține o compoziție fină. Apoi adăugați curmalele împreună cu morcovii tăiați și mixați până când se formează un aluat iar morcovii sunt bine încorporați. Aveți grijă să nu amestecați prea mult. Trebuie să obțineți un aluat flexibil, nu un piure.
Transferați amestecul într-un bol mare de amestecare. Se adaugă făina din nucă de cocos și stafidele și se amestecă pentru a se combina.
Pregătiți o tavă cu arc de 7-9 cm (sau o tavă de copt de 8×8 cu margini înalte) prin adăugarea hârtiei de copt de-a lungul părții inferioare și laterale. Apoi adăugați amestecul de blat și întindeți și apăsați în mod egal pe toată suprafața. Folosiți un pahar, pentru a vă ajuta să presați totul într-un strat uniform. Dacă amestecul se lipește de sticlă, împachetați-l în hârtie de copt.
Adăugați glazura peste blat și înghețați timp de 3-4 ore sau până când glazura devine fermă.
Pentru a servi, tortul nu trebuie să fie complet înghețat,trebuie să fie suficient de moale pentru a putea fi tăiat (lăsându-l să se dezghețe la temperatura camerei pentru 30 de minute ). Apoi folosiți un cuțit fierbinte pentru a tăia cu grijă felile și serviți.
Păstrați restul de tort acoperit, în frigider până la o săptămână sau în congelator până la o lună.
Notițe:
- Informațiile privind valorile nutriționale sunt o estimare calculată fără ingredientele opționale.
Cantitatea pe porție (1 din 16 (felii))
Calorii: 217 , Grăsimi: 10,8 g , Grăsimi saturate: 1,5 g , Sodiu: 54,2 mg , Carbohidrați: 30,5 g, Fibre: 5 g, Zahăr: 23,3 g, Proteine: 3,6 g
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici:ulei de cocos raw bio,lapte de cocos bio,faina de cocos bio,faina de migdale bio,curmale bio,caju bio,sirop de artar