Strugurele are o valoare calorică mare, de aceea este un aliment-medicament foarte indicat ca energetic muscular şi nervos, remineralizant, antitoxic, stimulent şi descongestionant hepatic, diuretic, laxativ.
Strugurii, în special cei negri, conţin cel mai puternic antioxidant din lume. Acesta, alături de vitaminele şi mineralele conţinute în boabele de struguri, are rolul de a preveni şi chiar combate ateroscleroza, precum şi bolile cardiovasculare secundare acesteia. Datorită conţinutului său bogat în vitamine din complexul B, C, A şi K, dar şi săruri minerale de potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu şi siliciu, strugurele este potrivit pentru tratamentul reumatismului, gutei şi bolilor de piele. Specialiştii spun că 10% din proprietăţile curative ale strugurilor sunt menţinute prin conservare.
Sucul de struguri concentrat este ideal pentru a creste nivelul de energie al organismului,datorita marilor cantitati de fructoza naturala si dextroza.Asadar,dupa consumarea acestui suc, organismul va deveni plin de energie si va creste capacitatea de concentrare.
Strugurii sunt bogati in vitamine si minerale,iar sucul concentrat este indicat pentru ameliorarea litiazei biliare,scade aciditatea urinei,regleaza tensiunea arteriala si are efect diuretic.
De asemenea, consumul de suc concentrat de struguri contribuie la mentinerea sanatatii inimii si la prevenirea afectiunilor cardiovasculare.
Sucul concentrează majoritatea ingredientelor terapeutice ale strugurilor și se folosește de obicei:
• la micul dejun,ingerarea unui păhărel,asigură energia necesară, fiind o sursa excelentă de fier (contribuie la combaterea anemiei), are proprietăți calmante pentru gât, funcționează ca un antidepresiv
• la gătit este folosit pentru marinate, în special cu oțet în sosuri dulci și sosuri balsamice
• în preparate de cofetărie, ca îndulcitor în băuturi, iaurt,biscuiți, în special sirop pentru clătite, orez cu lapte
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici:petimezi din rodie bio,petimezi din struguri rosii bio ,petimezii din struguri albi,sirop de roscove