Ingrediente:
1 cană făină de năut
1 / 2 – 3 / 4 linguriță de sare
1/4 linguriță praf de usturoi
1/4 linguriță turmeric opțional, pentru culoare
1/4 linguriță chimen sau garam masala, opțional
1 3/4 ceașcă de apă
Instrucțiuni de preparare:
Ungeți o tavă de pâine sau o tapetați cu hârtie de copt și puneți deoparte.
Într-un castron amestecați toate ingredientele până când se omogenizează bine,sau folosiți un blender.
Se toarnă amestecul din făină de năut într-o cratiță. Gătiți la foc mediu 4 până la 5 minute . Se amestecă continuu. Amestecul va începe să se îngroașe considerabil.Odată ce amestecul este uniform, continuați să gătiți timp de încă 2 minute. De asemenea, atingeți lingura sau spatulul pentru a lăsa amestecul lipit de acesta în tava. Puteți gusta și să reglați sarea dacă este necesar.
Turnați amestecul în tava de pâine pregătită și folosiți o spatulă pentru a netezi suprafața. Lăsați să se răcească, apoi puneți la frigider pentru cel puțin o oră pentru a se întări.
Scoateți tofu din tava.Tăiați în cuburi. A se depozita într-un recipient etanș la frigider timp de până la 4 zile.
Notă :
Utilizați zeamă de legume în loc de apă.
Adăugați drojdie nutrițională sau alte plante aromate.
Informații nutriționale:
Cantitate pe porție (1 g)
Calorii 117 Calorii din grăsimi 18
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 2g 3%
Sodiu 315 mg 13%
Potasiu 253mg 7%
Total Carbohidrați 17g 6%
Fibre alimentare 3g 12%
Zahăr 3g
Proteină 6g 12%
Calciu 1,7%
Fier 8,9%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 calorii.