Ingrediente:
aproximativ 15-17 găluște
Aluatul :
500g cartofi
1 ou
1 lingură (15g) unt, topit
1/4 linguriță de sare (1 g)
1 cană (125g) făină(spelta)
Umplutura:
15-17 prune proaspete
Garnitura de pesmet:
1 cană (150g) pesmet fin
2 linguri de unt (30 g)
2/3 ceașcă (135g) zahar de cocos
1/2 linguriță de scorțișoară (1g)
Instrucțiuni de preparare:
Se fierb cartofii în coaja lor, până când se înmoaie. Lăsați cartofii să se răcească ușor înainte de curățare. Între timp, pregătiți garnitura de pesmet. Într-o tigaie topiți untul, adăugați pesmetul și amestecați pentru a se combina. Gătiți la căldură mica până devine maro auriu. Se amestecă în mod constant pentru a preveni arderea. Scoateți de la căldură și lăsați-l să se răcească. Când s-a răcit destul de adaugă zahărul și scorțișoara. Pregătiți aluatul de cartofi. Puneți cartofii decojiți într-un castron mare și sfărâmați cu un zdrobitor de cartofi sau utilizați o răzătoare. Adăugați sarea, ouăle, untul topit,făina și amestecați pentru a le combina. Frământați până când se formează un aluat neted și lipicios.Puneți un vas mare de apă la fiert, apoi reduceți căldura la o temperatură scăzută. Pe o suprafață presărată cu faină formați knedele, luați o lingură de aluat de cartofi, întindeți puțin, adăugați o prună în centru și înfășurați aluatul în jurul acesteia. Formați bile. Puneți 4 sau 5 găluște în apa fierbinte. Lăsați găluștele să fiarbă până când ajung la suprafața apei. Lăsați-i să fiarbă la suprafață încă 5 minute. Scoateți găluștele cu o lingură perforată și rotiți-le în amestecul de pesmet. Serviți calde sau rece.Serviți.
Informații nutriționale:
calorii: 143, grăsimi: 3g, grăsimi saturate: 1,7g, carbohidrați: 28,7g, zahăr: 16,4g, fibre: 2g, proteine: 2.3g, colesterol: 17mg, sodiu 51mg, vitamina D 3mcg 14% , Fier 1 mg 3%, Potasiu 254 mg 5%
Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 calorii