Ingrediente:
1 ceașcă / 170g hrișcă, întreagă
¼ cană / 40g semințe chia
¼ ceașcă / 35g migdale
1 cană / 240 ml apă
Instrucțiuni de preparare:
Înmuiați hrișca și migdale în apă. Peste noapte este cel mai bine, dar și o oră este suficient pentru hidratare.
Preîncălziți cuptorul la 375F / 190C.
Scurgeți și clătiți hrișca și migdale.Puneți toate ingredientele pentru pâine, în afară de migdale, într-un blender și amestecați până s-au mărunțit. Dacă blenderul dvs. nu este foarte puternic, utilizați semințele de chia pre-măcinate.
Se taie migdalele în felii, se amestecă în aluat și se toarnă apoi într-o formă de pâine.
Coaceți pâinea de hrișcă timp de 40 de minute și puteți servi de îndată ce a ieșit din cuptor.
Păstrați pâinea de hrișcă într-un recipient etanș, odată ce s-a răcit și se va păstra cel puțin 3 zile.
Calorii: 70 cal/porție
Porții: 8 felii