Descoperă o combinație perfectă între gustul dulce și cremos al brânzei deasupra unui blat crocant, cu această rețetă delicioasă de cheesecake cu curmale. Fiecare stratură se îmbină armonios pentru a crea o experiență dulce și satisfăcătoare.



Ingrediente pentru cheesecake cu curmale
Blat:
6 (100g) curmale fără sâmburi
1/3 ceașcă (70g) ulei din nucă de cocos, topit
1 1/4 ceașcă (150g) făină de ovăz
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de scorțișoară
Umplutura:
1 ceașcă (200g sau aproximativ 12) curmale fără sâmburi
1 1/2 (360g) ceașcă iaurt vegetal*
1 cană (200 g) cremă de cocos
2 linguri extract de vanilie
3 linguri (22g) arorut **
1/4 cană (60g) suc de lamaie
1/4 linguriță de sare
Instructiuni de preparare pentru cheesecake cu curmale
Preîncălziți cuptorul la 180ºC.
Combinați curmalele și uleiul de cocos într-un procesor de alimente. Mixați până se omogenizează bine.
Adăugați făina de ovăz, sarea și scorțișoara. Mixați până obțineți o consistență umedă, nisipoasă .
Apăsați aluatul într-o tavă de 18 cm unsă, acoperind partea inferioară și laterală a ei.
Coaceți timp de 15 minute la 180ºC.
Scoateți din cuptor și răciți. Reduceți temperatura cuptorului la 170 ° C.
Combinați toate ingredientele pentru umplutură până când devine o compoziție netedă .
Se toarnă peste blat și se coace la 170 ° C timp de 45-50 de minute până când obține o culoare aurie.
Se răcește peste noapte.
Garnisiți cu fructe la alegere și se servește. Păstrați în frigider bine acoperit timp de până la o săptămână.

Notite
*** Amidonul de porumb sau amidonul de tapioca ar funcționa la fel de bine.
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE
Cantitatea pe porție : 1 felie
Calorii: 341 , Zahăr: 26g, Grăsimi: 16g, Grăsimi saturate: 12g, Carbohidrați: 46g, Fibre: 4g Proteine: 4g
Bucură-te de aroma bogată și gustul desăvârșit al acestui cheesecake cu curmale, o explozie de dulceață și cremozitate care îți va încânta papilele gustative!