Ingrediente pentru cheesecake cu dovleac:
Blat:
1 3/4 cești făină de migdale
1/2 linguriță de scorțișoară
1 1/2 linguri stevia
1 unt topit
Umplutura:
1/3 ceașcă stevia
454 gr. brânză cremă la temperatura camerei
1/2 linguriță extract de vanilie
2/3 cupe piure de dovleac la temperatura camerei
2 ouă mari la temperatura camerei
1/2 linguriță de scorțișoară
1/4 linguriță de nucșoară
1/8 linguriță de cuișoare
Instrucțiuni de preparare pentru cheesecake cu dovleac:
Blat:
Se amestecă împreună făina de migdale, scorțișoara și îndulcitorul într-o tavă de 23 cm.
Se amestecă untul topit.
Apăsați amestecul în tavă cu mâinile.
Umplutura:
Într-un vas de amestecare mare, combinați brânza cremă, îndulcitorul și vanilia cu mixerul electric până când devine o cremă netedă. Sau, utilizați un procesor de bucătărie pentru a vă asigura că toate ingredientele sunt bine combinate pentru umplutură.
Se adaugă piureul de dovleac, ouăle, scorțișoara, nucșoara și cuișoarele până se combină bine.
Se toarnă umplutura în blatul pregătit. Coaceți la 180ºC timp de 35-40 de minute sau până când este închegat umplutura.
Lăsați prăjitura să se răcească. Apoi se răcește în frigider pentru câteva ore sau peste noapte înainte de servire.
Informații nutriționale:
Cantitatea pe porție (1 felie)
Calorii 460 Calorii din grăsime 396
% Valoare zilnică*
Total grăsimi 44g 68%
Grăsimi saturate 19g 95%
Colesterol 139 mg 46%
Sodiu 301 mg 13%
Potasiu 137 mg 4%
Carbohidrați totali 9 g 3%
Fibre alimentare 3g 12%
Zaharuri 3g
Proteină 10 g 20%
Vitamina A 87,2%
Vitamina C 1%
Calciu 12,3%
Fier 9.1%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă cu calorii 2000.
Informații suplimentare:
Net Carbs 6g
% Carbohidrați: 5,2%
% Proteină: 8,7%
% Grăsimi: 86.1%
Acest Cheesecake cu Dovleac nu este doar o prăjitură, ci o operă culinară în sine. Cu aromele sale complexe și texturile rafinate, acest desert aduce o notă distinctă de rafinament și bucurie gustativă în fiecare porție.