Chec cu banane

Am gasit pentru tine cea mai delicioasa reteta de chec. Pregateste un chec cu banane  si nuci pecan ideal pentru o gustare intre mese sau micul dejun. 

 

Ingrediente pentru chec cu banane si nuci pecan:


Ingrediente solide:
1,5 cană făină pentru toate scopurile
1/4 linguriță sare
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță pudră de scorțișoară
1/4 linguriță ghimbir măcinată
1/4 linguriță nucșoară macinată


Ingrediente lichide:
1/2 cană ulei de rapiță (sau la alegere)
1 cană piure de banane, din 2-3 banane medii
1,5 linguriță extract de vanilie
1/2 cană + 1 lingură zahăr de cocos
1/4 cană lapte
1/4 cană de iaurt
1/3 cană nuci pecan tocat, + mai mult pentru a garnisi pe deasupra

 

Instrucțiuni de preparare pentru chec cu banane:

Preîncălziți cuptorul la 180 grade C. Ungeți o tavă de 23 x 13 cm cu ulei și puneți deoparte.
Într-un bol cernem împreună făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, nucșoara măcinată și ghimbirul măcinat. Puneți deoparte.
Folosind atașarea cu paletă a mixerului cu suport sau folosind mixerul de mână, bateți împreună piureul de banane, uleiul, zahărul și extractul de vanilie.
Bateți 3-4 minute la viteză medie până când totul este bine combinat.
Acum adaugă iaurtul și amestecă.
Adăugați amestecul de făină alternând cu laptele, începând și terminând cu făina.Se amestecă până se combină.
Adăugați nucile pecan tocate.
Transferați aluatul în tava pregătită. Decorați cu nucile pecan (opțional).
Coaceți la 180 grade C timp de 45-50 minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. La 30 de minute de coacere, acoperiți checul cu folie de aluminiu pentru a preveni o rumenire excesivă și pune-l din nou în cuptor.
Lasă-l să se răcească complet, apoi tăiați în felii și serviți.

 

Notă:

Puteți utiliza nucile în locul nucilor pecan.

Informații nutriționale:

Cantitatea pe porție:
Calorii 327 Calorii din grăsimi 162
% Valoare zilnică*
Grasimi totale 18g 28%
Grăsimi saturate 1g 5%
Colesterolul 1mg 0%
Sodiu 149mg 6%
Potasiu 229mg 7%
Total carbohidrați 38g13%
Fibră dietetică 1g 4%
Zahăr 17g
Proteine 3g 6%
Vitamina A 0.8%
Vitamina C 3%
Calcium 5.6%
Fier 7.4%

  • Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 de calorii.

 

[facebook url=”https://www.facebook.com/cookwithmanali/videos/1302543289919016/” /]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *