Cauti o reteta culinara fara gluten? Am gasit pentru tine o reteta delicioasa de prajitura cu dovleac fara gluten.
Ingrediente pentru prajitura cu dovleac fara gluten:
Ingrediente lichide:
- 1/4 cană sirop de arțar
- 2 linguri zahăr din nucă de cocos sau alt zahăr la alegere, opțional
- 1 cană (245 g) piure de dovleac
- 1 lingură de oțet
- 1/2 lingură (0,5 linguri) extract de vanilie
- 1 lingură semințe de in macinate
Ingrediente solide:
- 1 cană (112 g) făină de migdale
- 1/4 cană (30 g) făină din nucă de cocos
- 1 linguriță amidon de cartofi sau alt amidon, cum ar fi tapioca sau porumb
- 2 – 3 linguri condiment pentru plăcintă de dovleac
- 1,5 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță (0,25 linguriță) sare
Streusel:
- 2,5 linguri zahăr brun sau folosiți zahăr de cocos
- 3/4 linguriță (0,75 linguriță) scorțișoară
- 2 linguri făină de migdale sau o combinație de făină de migdale și nucă de cocos
- 1/8 linguriță (0,13 linguriță) sare
Instrucțiuni de preparare pentru prajitura cu dovleac fara gluten:
- Tapetați o tava de pâine (22 x 12 cm). Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.
- Amestecați toate ingredientele lichide până când sunt bine combinate.
- Adaugati ingredientele solide într-un bol și adăugați-le la cele lichide.
- Amestecați pentru a obține un compoziție consistenta.
- Puneți compoziția în tava căptușită cu hartie de copt și neteziți cu o spatulă.
- Amestecati ingredientele pentru streusel.
- Adăugați aproximativ 1 lingură sirop de arțar, sau unt de migdale sau piure de dovleac pentru a umezi zahărul brun.
- Întindeți pe deasupra.
- Se coace 30 – 35 minute.
- Se răcește 10 minute în tava.
- Apoi scoateți din tava si răciți complet, feliați și serviți.
Informații nutriționale:
Valorile nutritionale sunt pentru 1 pătrat
Cantitatea pe portie:
Calorii 166 Calorii din grăsimi 72
% Valoare zilnică*
Grasimi 8g 12%
Grăsimi saturate 1g 6%
Sodiu 121mg 5%
Potasiu 195mg 6%
Carbohidrati 19g 6%
Fibră 4g 17%
Zahar 11g 12%
Proteine 4g 8%
Vitamina A 4765IU 95%
Vitamina C 1,3mg 2%
Calciu 101mg 10%
Fier 1,3mg 7%
- Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 de calorii.