Prăjitură cu dovleac fără gluten

Cauti o reteta culinara fara gluten? Am gasit pentru tine o reteta delicioasa de prajitura cu dovleac fara gluten. 

This image has an empty alt attribute; its file name is glutenfree.png
This image has an empty alt attribute; its file name is vegan.png

 

 

Ingrediente pentru prajitura cu dovleac fara gluten:


Ingrediente lichide:

  • 1/4 cană sirop de arțar
  • 2 linguri zahăr din nucă de cocos sau alt zahăr la alegere, opțional
  • 1 cană (245 g) piure de dovleac
  • 1 lingură de oțet
  • 1/2 lingură (0,5 linguri) extract de vanilie
  • 1 lingură semințe de in macinate


Ingrediente solide:

  • 1 cană (112 g) făină de migdale
  • 1/4 cană (30 g) făină din nucă de cocos
  • 1 linguriță amidon de cartofi sau alt amidon, cum ar fi tapioca sau porumb
  • 2 – 3 linguri condiment pentru plăcintă de dovleac
  • 1,5 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță (0,25 linguriță) sare


Streusel:

  • 2,5 linguri zahăr brun sau folosiți zahăr de cocos
  • 3/4 linguriță (0,75 linguriță) scorțișoară
  • 2 linguri făină de migdale sau o combinație de făină de migdale și nucă de cocos
  • 1/8 linguriță (0,13 linguriță) sare

 

 These Vegan Gluten-free Pumpkin Bars are grain-free, fudgy and so Delicious! Cinnamon streusel on top makes them decadent and festive. #Vegan #Glutenfree #Soyfree #Paleo #Grainfree #Recipe #VeganRicha

 

 These Vegan Gluten-free Pumpkin Bars are grain-free, fudgy and so Delicious! Cinnamon streusel on top makes them decadent and festive. #Vegan #Glutenfree #Soyfree #Paleo #Grainfree #Recipe #VeganRicha

 

 These Vegan Gluten-free Pumpkin Bars are grain-free, fudgy and so Delicious! Cinnamon streusel on top makes them decadent and festive. #Vegan #Glutenfree #Soyfree #Paleo #Grainfree #Recipe #VeganRicha

 


Instrucțiuni de preparare pentru prajitura cu dovleac fara gluten:

  • Tapetați o tava de pâine (22 x 12 cm). Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.
  • Amestecați toate ingredientele lichide până când sunt bine combinate.
  • Adaugati ingredientele solide într-un bol și adăugați-le la cele lichide.
  • Amestecați pentru a obține un compoziție consistenta.
  • Puneți compoziția în tava căptușită cu hartie de copt și neteziți cu o spatulă.
  • Amestecati ingredientele pentru streusel.
  • Adăugați aproximativ 1 lingură sirop de arțar, sau unt de migdale sau piure de dovleac pentru a umezi zahărul brun.
  • Întindeți pe deasupra.
  • Se coace 30 – 35 minute.
  • Se răcește 10 minute în tava.
  • Apoi scoateți din tava si răciți complet, feliați și serviți.

Informații nutriționale:


Valorile nutritionale sunt pentru 1 pătrat
Cantitatea pe portie:
Calorii 166 Calorii din grăsimi 72
% Valoare zilnică*
Grasimi 8g 12%
Grăsimi saturate 1g 6%
Sodiu 121mg 5%
Potasiu 195mg 6%
Carbohidrati 19g 6%
Fibră 4g 17%
Zahar 11g 12%
Proteine 4g 8%
Vitamina A 4765IU 95%
Vitamina C 1,3mg 2%
Calciu 101mg 10%
Fier 1,3mg 7%

  • Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 de calorii.
Sursa: https://www.veganricha.com/2018/10/vegan-gluten-free-pumpkin-bars-grainfree.html?fbclid=IwAR12fsHuK12BXbYSSW61nqdO0Isuf-kaOA7vlUmyWVQaFLiPUg3USjmC8KM
[facebook url=”https://www.facebook.com/VeganRicha/videos/2499712223599642/” /]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *