Biscuiti fara gluten,low carb,keto

Ai intoleranta la gluten si cauti o reteta simpla si rapida pentru un desert delicios? Am gasit pentru tine, reteta perfecta de biscuiti fara gluten. 

This image has an empty alt attribute; its file name is lowcarb.png
This image has an empty alt attribute; its file name is glutenfree.png

 

 

Ingrediente pentru biscuiti fara gluten si cu putini carbohidrati:

  • 1 cană făină de migdale aproximativ 107g
  • 1/4 cană făină din nucă de cocos aproximativ 33g
  • 1/3 cană înlocuitor de zahăr
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 cană untură nehidrogenată sau ghee (untul poate funcționa și el)
  • 1 ou mare
  • 1/2 linguriță extract de vanilie


Glazura, opțional :

  • 1/4 cană indulcitor pudră
  • apă după necesitate
rolling and baking low carb cookies

 

Instrucțiuni de preparare a biscuitilor fara gluten:

  1. Puneți toate ingredientele impreuna intr-un procesor alimentar și mixati pana se formează aluatul.
  2. Dacă aluatul este puțin lipicios,adăugați făină din nucă de cocos pe suprafața aluatului atunci când rulați.
  3. Extindeți aluatul între două bucăți de hârtie de copt până obtineti grosimea dorită (între 0,30 și 0,60 cm).
  4. Prăjiturile mai subțiri se coc mai repede și tind să fie mai crocante.
  5. Presărați puțină făină din nucă de cocos (sau făină de migdale / făină din semințe de floarea soarelui) pe aluat, după cum este necesar.
  6. Aluatul poate fi, de asemenea, format într-un rulou și congelat timp de 20-30 de minute și apoi feliat în discuri.
  7. Tăiați în forme și puneți pe tava căptușită cu hartie de copt.
  8. Coaceți la cuptor la 180 ° C timp de 8-10 minute sau până când marginile se rumenesc ușor.
  9. Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească aproximativ 5-10 minute, apoi transferați prăjiturile pe un suport de răcire până la răcirea completă.

Glazura (opțional):

  1. Turnați îndulcitorul pudră într-un bol mic.
  2. Adăugați suficientă apă pentru a face o glazură subțire.
  3. Împărțiți și adăugați colorarea după dorință (folosiți culori naturale alimentare).
  4. Ungeți cu glazura fursecurile într-un strat subțire și lăsați să se usuce.


Notițe:

Făina de migdale poate fi înlocuită unu-la-unu cu făina de semințe din floarea soarelui. De asemenea, puteți înlocui făina din nucă de cocos cu făină de migdale sau floarea soarelui.

icing cookies

Informații nutriționale biscuiti fara gluten:

Cantitatea pe portie: 1biscuit | Calorii: 67kcal | Carbohidrati: 2g | Proteine: 1g | Grăsimi: 6g | Grăsimi saturate: 2g | Colesterol: 10mg | Sodiu: 30mg | Potasiu: 3mg | Fibră: 1g | Calciu: 10mg | Fier: 0,4mg


Informații suplimentare:

Carb. net: 1 g | % Carbohidrați: 6,5% | % Proteine: 6,5% | % Grăsimi: 87,1%


Notă privind informațiile nutriționale:

Informațiile nutriționale pentru rețetă sunt aproximative.

 

Sursa: https://lowcarbyum.com/low-carb-keto-sugar-cookies-gluten-free/?fbclid=IwAR3ERg1HLJlmIi82hq44A3OZQhAiFRJZNg12AChpiRRdoEXawzeKQ791KXU
[facebook url=”https://www.facebook.com/ketolowcarbdiet/videos/3340142596028050″ /]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *