Ai intoleranta la gluten si cauti o reteta simpla si rapida pentru un desert delicios? Am gasit pentru tine, reteta perfecta de biscuiti fara gluten.
Ingrediente pentru biscuiti fara gluten si cu putini carbohidrati:
- 1 cană făină de migdale aproximativ 107g
- 1/4 cană făină din nucă de cocos aproximativ 33g
- 1/3 cană înlocuitor de zahăr
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 cană untură nehidrogenată sau ghee (untul poate funcționa și el)
- 1 ou mare
- 1/2 linguriță extract de vanilie
Glazura, opțional :
- 1/4 cană indulcitor pudră
- apă după necesitate
Instrucțiuni de preparare a biscuitilor fara gluten:
- Puneți toate ingredientele impreuna intr-un procesor alimentar și mixati pana se formează aluatul.
- Dacă aluatul este puțin lipicios,adăugați făină din nucă de cocos pe suprafața aluatului atunci când rulați.
- Extindeți aluatul între două bucăți de hârtie de copt până obtineti grosimea dorită (între 0,30 și 0,60 cm).
- Prăjiturile mai subțiri se coc mai repede și tind să fie mai crocante.
- Presărați puțină făină din nucă de cocos (sau făină de migdale / făină din semințe de floarea soarelui) pe aluat, după cum este necesar.
- Aluatul poate fi, de asemenea, format într-un rulou și congelat timp de 20-30 de minute și apoi feliat în discuri.
- Tăiați în forme și puneți pe tava căptușită cu hartie de copt.
- Coaceți la cuptor la 180 ° C timp de 8-10 minute sau până când marginile se rumenesc ușor.
- Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească aproximativ 5-10 minute, apoi transferați prăjiturile pe un suport de răcire până la răcirea completă.
Glazura (opțional):
- Turnați îndulcitorul pudră într-un bol mic.
- Adăugați suficientă apă pentru a face o glazură subțire.
- Împărțiți și adăugați colorarea după dorință (folosiți culori naturale alimentare).
- Ungeți cu glazura fursecurile într-un strat subțire și lăsați să se usuce.
Notițe:
Făina de migdale poate fi înlocuită unu-la-unu cu făina de semințe din floarea soarelui. De asemenea, puteți înlocui făina din nucă de cocos cu făină de migdale sau floarea soarelui.
Informații nutriționale biscuiti fara gluten:
Cantitatea pe portie: 1biscuit | Calorii: 67kcal | Carbohidrati: 2g | Proteine: 1g | Grăsimi: 6g | Grăsimi saturate: 2g | Colesterol: 10mg | Sodiu: 30mg | Potasiu: 3mg | Fibră: 1g | Calciu: 10mg | Fier: 0,4mg
Informații suplimentare:
Carb. net: 1 g | % Carbohidrați: 6,5% | % Proteine: 6,5% | % Grăsimi: 87,1%
Notă privind informațiile nutriționale:
Informațiile nutriționale pentru rețetă sunt aproximative.