Panna cotta este desertul tău preferat și cauți o rețetă sănătoasă și ușor de preparat? Mai jos vei găsi cea mai delicioasă rețetă de panna cotta fără lactate special pentru cei care au intoleranță la lactoză.
Ingrediente pentru panna cotta fără lapte sau lactate:
pentru 4 porții
- ¾ cana de caju crud (95 g)
- apă caldă pentru înmuiere
- ulei din nucă de cocos, pentru ungere
- 1 ¼ cana de apa (300 ml)
- sare
- ¼ cană zahăr organic de trestie (50 g)
- 1 pastaie de vanilie
- ¼ cană apă caldă (60 ml)
- 1 linguriță agar agar
- fructe proaspete pentru decor
Instructiuni de preparare:
- Puneți nucile de caju într-un castron mediu. Se toarnă suficientă apă caldă pentru a acoperi complet nucile de caju, apoi se înmoaie cel puțin 2 ore sau peste noapte. Scurgeti apa.
- Ungeți 4 forme cu ulei din nucă de cocos și dați deoparte.
- Adăugați nucile de caju inmuiate într-un blender cu apă și un vârf de sare. Amestecați la viteză mare timp de 2 minute sau până când a devenit o compozitie cremoasa.
- Într-o cratiță medie la foc mic, combinați crema de caju, zahărul și vanilia. Se încălzește încet, amestecând ocazional, până când se dizolvă zahărul și amestecul fierbe.
- Puneți agar agar în apa fierbinte și amestecați până cand agar agarul este dizolvat complet.
- Turnați amestecul de agar în crema caldă de caju și amestecați pentru a se combina. Măriți focul si aduceți la punctul de fierbere și amestecați continuu timp de 3 minute, până la îngroșare. Scoateți crema de pe foc și împărțiți imediat compozitia în formele unse. Neteziți.
- Puneti la frigider timp de cel puțin 30 de minute sau până când este gata de servire.
- Folosiți o spatulă sau un cuțit de unt pentru indeparta cu atenție de pe marginea formelor panna cotta. Întoarceți pe farfurii de servire și garnisiți cu fructe proaspete.
- Serviți.