Vrei să încerci cea mai delicioasă și sănătoasă tartă cu piersici? Ai găsit rețeta potrivită dacă vrei să gatești o tartă cu piersici fără lactate. Mai jos vei găsi rețeta și instrucțiunile de preparare.
Ingrediente pentru tarta cu piersici fără lactate:
pentru 8 porții
Blat:
- 1 ½ cani faina de grau integrala (185 g)
- ½ cană ulei din nucă de cocos (120 ml)
- ⅓ cană zahăr din nucă de cocos (65 g) sau zahăr la alegere
- 1 varf de cutit sare
Umplutură:
- 3 linguri ulei din nucă de cocos
- ⅓ cană zahăr din nucă de cocos (65 g) sau zahăr la alegere
- ½ cană făină de migdale (50 g)
- 1 lingură pudra de arorut
- ½ linguriță scorțișoară
- 1 linguriță extract de vanilie
- ¼ cană lapte de migdale (60 ml) sau alt lapte vegetal la alegere
- 5 piersici coapte,taiate in felii subțiri
- inghetata, la alegere, pentru servire
Instructiuni de preparare:
- Într-un bol mediu, combinați făina, uleiul de cocos, zahărul din nucă de cocos și sarea.
- Folosiți o spatulă flexibilă pentru a combina ingredientele, amestecând bine conținutul până se formează un aluat uniform.
- Transferați aluatul pe o plansetă din silicon.Imprastiați faina și începeți să intindeți aluatul într-un cerc de aproximativ 30 cm lățime. Dacă nu aveți plansetă de silicon sau o altă suprafață flexibilă, puteți intinde aluatul între două folii de plastic.â
- Transferați foaia de aluat într-o tava de tarta de 25 cm.Dacă aluatul se lipește de planseta, transferați în frigider pentru câteva minute.
- Apăsați aluatul pe partea de jos și pe partile laterale ale tăvii.Tăiati excesul de aluat.
- Refrigerați crusta aproximativ 20 de minute în timp ce pregătiți umplutura.
- Preîncălziți cuptorul la 200 ° C.
- Într-un castron mediu, combinați uleiul din nucă de cocos, zahărul de cocos, făina de migdale, praful de arorut, scorțișoara și vanilia cu un mixer electric de mână. Turnați laptele și continuați să amestecați până când umplutura este bine amestecată.
- Turnați umplutura peste foaia de aluat din tava și neteziți într-un strat uniform cu o spatulă.
- Aranjați feliile de piersici peste umplutură în cercuri concentrice.
- Se coace 25-30 minute, până când s-a copt tarta.
- Lăsați tarta să se răcească cel puțin 1 oră înainte de a se taia.
- Feliați și serviți cu înghețată, dacă doriți.