Vrei sa gatesti cea mai delicioasa tarta cu fructe? Pe site-ul nostru gasesti o reteta simpla si delicioasa pentru o tarta cu fructe vegetariana. Incearca reteta si spune-ne daca ti-a placut!
Ingrediente pentru o tarta cu fructe vegetariana:
pentru 6 porții
- ¾ cană faină (95 g), plus 2 linguri
- ¾ cană făină integrală de grâu (95 g)
- ½ linguriță sare
- 6 linguri unt nesărat, cubulețe și refrigerate
- 3 linguri apă rece
- 170 g mure
- 170 g cireșe fara samburi
- 170 g piersici feliate subțire
- ¼ cană de zahăr (50 g), plus mai multe pentru garnisire
- 1 ou mare, bătut
Instructiuni de preparare:
- Faceți foaia de tarta: într-un bol mare, amestecați împreună ¾ cană (95 g) făină de toate scopurile, făina integrală de grâu și sarea.
- Adăugați untul și, folosind un tăietor de patiserie, amestecați cu făina până când devine o compozitie nisipoasa. Continuați să lucrați cu mâinile până când aluatul se omogenizeaza.
- Adăugați apa, începând cu 3 linguri și amestecați până când aluatul este suficient de umed pentru a se ține împreună. Adăugați mai multă apă, după nevoie, cate o lingură. Formați aluatul într-un disc și înveliți cu folie de plastic. Punet la frigider 30–60 minute.
- Preîncălziți cuptorul la 190 ° C. Tapetați o tava cu hârtie de copt.
- În timp ce aluatul se odihnește, faceți umplutura: într-un bol mediu, combinați murele, cireșele, piersicile, zahărul și restul de 2 linguri de făină. .
- Intindeți foaia de tarta: pe o suprafață ușor presarată cu faina, intindeți aluatul in forma de cerc de 30 cm, cu grosimea de aproximativ 3 mm. Transferați aluatul pe tava pregătită.
- Se intinde umplutura de fructe în centrul aluatului, lăsând o bordură de 5 cm pe margini. Îndoiți marginile foii peste umplutură pentru a crea un aspect rustic. Ungeți foaia cu oul bătut și presărați cu zahăr.
- Se coace timp de 45–50 minute până când tarta s-a rumenit.
- Se lasă să se răcească timp de 10-15 minute înainte de a se tăia și servi.