Cheesecake cu unt de arahide

Iti place cheesecake-ul si untul de arahide? Ei bine am gasit pentru tine o reteta delicioasa si sanatoasa, fara gluten. Mai jos vei gasi toate ingredientele necesare pentru a pregati cel mai delicios cheesecake cu unt de arahide. 

This image has an empty alt attribute; its file name is lowcarb.png
This image has an empty alt attribute; its file name is glutenfree.png

 

 

Ingrediente pentru cheesecake cu un de arahide:


Blat:

  • 1 1/2 cana faina de migdale
  • 1/3 cana de cacao
  • 1/4 cană înlocuitor de zahăr scăzut in carbohidrati
  • 5 linguri unt topit
  • Frisca:
  • 1 linguriță gelatină vegetală
  • 4 lingurițe de apă rece
  • 1 cană frișcă
  • 1/4 cană înlocuitor de zahăr

Umplutura:

  • 680 gr brânză crema la temperatura camerei
  • 1/2 cană înlocuitor de zahăr scăzut in carbohidrati
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 1/4 cana unt de arahide
  • Glazura de ciocolată:
  • 3 linguri unt
  • 28 gr ciocolată neîndulcită
  • 2 linguri înlocuitor de zahăr
  • 1/4 linguriță extract de vanilie

Instrucțiuni de preparare:

Blat de cheesecake:

  1. Amestecați ingredientele pentru blat într-o tava detasabilă 23 cm.
  2. Apăsați în jos pentru a forma blatul.


Crema de unt de arahite:

  1. Într-o tigaie mică, combinați gelatina și apa rece; lasati sa stea pana se ingroasa.
  2. Se pune la foc mic, amestecând constant, până se dizolvă gelatina.
  3. Scoateți de la căldură; se răcește.
  4. Bateți crema cu îndulcitorul praf, până când se intareste puțin.
  5. În timp ce se bate, se adaugă gelatina în frisca.
  6. Puneti deoparte.

Umplutura pentru cheesecake:

  1. Amestecați brânza crema, îndulcitorul, vanilia și untul de arahide într-un bol mare, cu mixerul electric, până când sunt bine combinate.
  2. Adaugați ușor frișca.
  3. Se toarnă umplutura peste blat si se netezeste cu spatula de cauciuc.
  4. Se pune la frigider cel puțin 4 ore sau până se seteaza.
  5. Scoateți prajitura din formă.

Glazura de ciocolată:

  1. Topiți untul și ciocolata într-o cratiță mică pe bain marie.
  2. Adaugați îndulcitorul și vanilia.
  3. Intindeți sosul de ciocolată peste cheesecake.

Informatii nutriționale cheesecake:

Portie: 1 felie | Calorii: 439kcal | Carbohidrati: 9g | Proteine: 10g | Grăsimi: 42g | Grăsimi saturate: 18g | Colesterolul: 82mg | Sodiu: 286mg | Potasiu: 242mg | Fibră: 3g | Zahar: 3g | Vitamina A: 965IU | Vitamina C: 0,1 mg | Calciu: 88mg | Fier: 1,5mg


Informații suplimentare:

Carb. net.: 6 g | % Carbohidrați: 5,4% | % Proteine: 9% | % Grasimi: 85,5%

Notă privind informațiile nutriționale:

Informațiile nutriționale pentru rețetă sunt aproximative.

Sursa: video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *