Cauti o reteta de negresa fara gluten? Mai jos gasesti o reteta simpla si rapida de negresa fara gluten dar si fara lactate.
Ingrediente pentru negresa fara gluten si fara lactate:
- 1 cană unt de migdale cremos
- ½ cană zahăr brun (sau zahăr din nucă de cocos)
- ¼ cană sirop de arțar pur
- 2 oua
- 1 lingură ulei din nucă de cocos topit și răcit (se poate folosi și unt topit sau unt vegan)
- ⅓ ceașcă pudră de cacao neîndulcită
- ¼ linguriță praf de copt
- ⅛ linguriță sare
- ¼ cană chipsuri de ciocolată, fără lactate, dacă doriți
Pentru topping:
- 2 linguri chipsuri de ciocolată, fără lactate, dacă doriți
- ½ linguriță ulei din nucă de cocos
- sare de mare pentru a presara pe deasupra
Instrucțiuni de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Tapetați o tava de 20×20 cm cu hârtie de copt.
- Într-un bol mare, amestecați împreună untul de migdale, zahărul brun, siropul de arțar și ouăle, până când devin bine combinate.
- Apoi adăugați uleiul din nucă de cocos topit și amestecați din nou până se omogenizeaza.
- La final se adaugă praful de cacao, bicarbonatul de sodiu, sarea și se amestecă până când sunt bine încorporate.
- Adaugați ¼ pahar chipsuri de ciocolată.
- Puneți compozitia în tava pregătită și întindeți-o folosind o spatulă de cauciuc pentru a împinde uniform pe toata suprafata.
- Se coace 15-20 de minute până când o scobitoare introdusa va iesi curata. Lăsați negresele să se răcească în tava cel puțin 20-30 de minute înainte de a scoate sau tăia.
- Pentru topping: adăugați chips-urile de ciocolată și uleiul din nucă de cocos într-un vas mic pe bain marie până când ciocolata devine netedă și topită.
- Se pune peste negrese, apoi se presară cu sare de mare fantezistă.
- Tăiați în 16 pătrate și serviți.
Informatii nutriționale negresa fara gluten:
Porții: 16 negrese
Cantitatea pe portie: 1 negresa
Calorii: 175kcal
Grasimi: 10,9g
Grăsimi saturate: 3,1g
Carbohidrati: 20,8 g
Fibră: 2,5g
Zahar: 14,1g
Proteine: 4.1g