Cauti o reteta sanatoasa pentru micul dejun sau pentru o gustare? Am gasit pentru tine o reteta simpla de batoane din fulgi de ovaz cu fructe. Mai jos gasesti ingredientele si instructiunile de preparare.
Ingrediente pentru batoane din fulgi de ovaz cu fructe:
- 2 căni fulgi de ovăz
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță sare de mare
- 1/2 cană lapte de migdale neîndulcit
- 1/2 cană cu sos de mere
- 1/4 cană sirop de arțar (sau miere)
- 2 linguri semințe de in
- 2 lingurițe ulei din nucă de cocos topit
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 cană fructe proaspete + 1/2 cană mai mult pentru topping (afine și căpșuni tocate)
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:
- Preîncălziți cuptorul la 190 ° C.
- Combinați toate ingredientele, cu excepția fructelor într-un bol mare.
- Se amestecă până se combină și se adaugă ușor o cană fructe de pădure.
- Se toarnă într-o tava pătrată de 20 × 20 cm căptușită cu foaie de copt.
- Întindeți uniform peste prajitura fructele rămase.
- Coaceți timp de 30-35 de minute sau până s-a copt prajitura.
- Se scoate din cuptor, se răcește apoi se taie în 6 batoane și se serveste.
- Păstrați batoanele rămase în frigider până la 1 săptămână.
Informatii nutritionale pentru batoanele cu fulgi de ovaz:
Cantitatea pe porție: 1 baton
Calorii: 191
Zahar: 13g
Sodiu: 296mg
Grasimi: 5g
Grăsimi saturate: 2g
Grasimi nesaturate: 2g
Grasime trans: 0g
Carbohidrati: 34g
Fibră: 7g
Proteine: 4g
Colesterol: 0mg