Am gasit pentru tine cea mai buna reteta de gogosi fara gluten. Aceasta reteta este ideala daca iti plac dulciurile dar cauti o alternativa mai sanatoasa la clasica reteta de gogosi.
Ingrediente pentru gogosi fara gluten:
GOGOSI:
- 1 cană făină de migdale
- 1/2 cană făină din nucă de cocos
- 1 1/2 linguriță praf de copt
- 1 linguriță gumă de xantan
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță de nucșoară
- 1/2 ceașcă indulcitor la alegere sau eritritol pudra
- 4 linguri unt rece în cubulețe
- 1/4 cană afine proaspete sau congelate
- 1/4 lingură stevia
- 1/2 cană lapte de migdale
- 1 ou
GLAZURĂ:
- 1/4 ceașcă indulcitor pudra sau eritritol pudra
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură afine proaspete sau congelate
Instrucțiuni de preparare:
- Amestecați făina de migdale, făina de cocos, praful de copt, guma de xantan, sarea, nucșoara și eritritolul într-un bol mare.
- Adăugați untul și se amestecă până se formeaza firimituri.
- Puneți afine într-o cratiță sa se gateasca puțin.
- Adaugați stevia, laptele de migdale și oul. Adăugați aceasta compoziție în amestecul de făină și amestecați până când se combină.
- Puneți aluatul într-o pungă de plastic cu colțul tăiat sau o pungă de patiserie.
- Puneți în forme gogosi din silicon unse cu unt.
- Se coace la 180 ° C timp de 10-12 minute.
- Răciți gogoșile pe un suport de sârmă timp de 10 minute, apoi scoateți din forme și le pozitionati pe suportul de răcire.
- Pentru glazură, adăugați sucul de lămâie la îndulcitorul pudra până când se obține consistența dorită.
- Pentru a obține culoare, se adaugă la glazură afinile puțin gătite.
- Înmuiați gogoșile în glazură și lăsați să se usuce.
Notițe:
Dacă aluatul este prea gros, se poate adăuga mai mult lapte de migdale.
Informații nutriționale gogosi fara gluten:
Cantitatea pe portie: 1 gogoasa | Calorii: 118kcal | Carbohidrati: 6g | Proteine: 3g | Grasimi: 10,1g | Grasimi saturate: 3g | Colesterolul: 26mg | Sod: 158mg | Potasiu: 13mg | Fibră: 3g | Zahar: 1g | Vitamina A: 200IU | Vitamina C: 1,7mg | Calciu: 40mg | Fier: 1,1mg
Informații suplimentare:
Carb. net: 3 g | % Carbohidrați: 10,4% | % Proteine: 10,4% | % Grasimi: 79,1%
Notă privind informațiile nutriționale:
Informațiile nutriționale pentru rețetă sunt aproximative.