Cosulete de ciocolata vegane

INGREDIENTE
250 g ciocolată neagră (70%)
1 cană / 140 g caju, înmuiate peste noapte in apă
6 linguri / 90 ml cremă de nucă de cocos
3-4 linguri sirop de artar
3-4 lingurițe de cafea instant (ajustați după preferințele dvs.)
câteva picături de esență de vanilie (opțional)
1 linguri de pudră de cacao sau ciocolată(opțional), pentru decorare

cappuccino vegan cups table

Pentru cosulete:

Se topeste foarte lent 200 g de ciocolată (făcând aprox. 24 cosulete de ciocolata) pe un bain marie și apoi cu  o linguriță de ciocolată topită adaugam în fiecare forma de hârtie împrăștiindu-o pe peretii acesteia uniform.Odată ce îmbrăcați interiorul formelor cu ciocolata, le puneți în congelator timp de 15 minute.

Stratul de crema cu caju:

Puneți un sfert din caju inmuiate într-un blender, cu 3 linguri de sirop de arțar și 6 linguri / 90 ml de cremă de nucă de cocos. Omogenizați până devine o cremă și netedă.  Curatați pereții mixerului cu o spatulă de silicon din când în când. Gustați amestecul și adăugați o altă lingură de sirop de arțar, dacă doriți și câteva picături de esență de vanilie după gust.

Stratul de cafea:

 

Topiți restul de 50 g de ciocolată foarte lent pe bain marie. Odată ce ciocolata sa topit se amestecă ușor cu 1/2 cană / 120 ml din crema de cajou pe care tocmai ați făcut-o. Se dizolvă cafeaua instant într-o lingură de apă caldă și se adaugă la amestec. Se amestecă  până se combină toate componentele bine , gustați și adăugați mai mult sirop de arțar dacă nu este suficient de dulce. Lăsați amestecul să se răcească

cappuccino vegan cups filling

Scoateți cupele de ciocolată din congelator și le umpleți pe jumătate cu stratul de cafea. Adaugați peste stratul de cafea, stratul de caju și puneți cosuletele în congelator pentru a vă întări (aproximativ 1-2 ore).
Desprindeți cu grijă cosuletele de pe hârtie înainte de consum. Păstrați în congelator într-o cutie etanșă.

Poti cumpara aici: ciocolata,sirop de artar

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *