INGREDIENTE
BLAT
1 1/2 cesti (180g) de pecan
1 cană (70 g) de nucă de cocos nesărat
8-10 (150g) curmale fara samburi
UMPLUTURA
12 (200g) curmale fara samburi
1 1/4 cană (300g) lapte de cocos
3 lingurițe de amidon de arorut ( amidon de porumb sau amidon de tapioca)
1 linguriță de extract de vanilie
1/4 linguriță de sare de mare
1 1/2 cană (150g) jumătăți de pecan
INSTRUCȚIUNI
Preîncălziți cuptorul la 180 C.
Pentru blat, combinați toate ingredientele într-un blender sau procesor de alimente și amestecați până când devine o compozitie omogenă.
Intindeți compoziția într-o tavă pătrată, căptușită cu hârtie de copt.
Pentru umplutură, se amestecă curmalele,laptele, amidonul, vanilia și sarea.
Adăugați o ceașcă jumătăți de pecan și amestecați. Se presară restul de 1/2 ceașcă de pecan pe partea superioară a prăjiturei și se apasă ușor pe toată suprafața..
Coaceți timp de 35-40 minute la 350 C sau până când nucile pecan prind o culoare maro aurii.
Scoateți din cuptor și serviți prăjitura tăiată în forme pătrate.Păstrați într-un recipient etanș la frigider timp de până la o săptămână.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop: lapte de cocos
https://www.facebook.com/feastingonfruit/videos/769973829855605/