INGREDIENTE
1 3/4 ceașcă | 220 g amestec de făină fără gluten
1 linguriță psillium decorticat
1/4 cană | 50 g zahăr din nucă de cocos
1 lingură de praf de copt
1/4 linguriță de sare
1/4 cană | 55 g ulei din nucă de cocos (cremos și oarecum solid)
1 ceașcă 170 g afine proaspete
1 ceașcă | 225 g lapte de cocos
zahăr pentru presărat
GLAZURA
1/2 ceașcă | 56 g zahăr pudră,cernut
1-2 linguri 15-30 ml sirop de artar
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Amestecați împreună zahărul de cocos,făina, praful de copt și sarea într-un vas..
Adăugați uleiul din nucă de cocos și utilizați o furculiță pentru a amesteca. Se amestecă până când uleiul din nucă de cocos este bine combinat cu făina.
Se adaugă laptele din nucă de cocos și se amestecă până se formează un aluat moale. Întroduceți afinele.
Puneți aluatul pe o foaie de hârtie de copt.Întindeți aluatul într-un disc rotund, de aproximativ 7 cm lățime. Tăiați aluatul în 6 bucăți.
Așezați aluatul în frigider timp de cel puțin 30 de minute. Nu treceți peste acest pas – uleiul de nucă de cocos trebuie să se întărească, astfel încât biscuiții să nu se răspândească prea mult în timpul coacerii.
Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Transferați aluatul pe o foaie de copt, trageți la distanță bucățile de aluat, lăsând spațiu între ele (cel puțin 5cm). Se presară zahărul și se coace timp de 20-22 minute până când biscuiții au crescut și au căpătat culoare aurie.
Glazura
Se amestecă împreună zahărul puldră și siropul de arțar într-un castron mic până când obțineți o glazură groasă. Începeți cu 1 lingură de arțar și adăugați o lingură suplimentară dacă aveți nevoie de o glazură mai fluidă. Puneți glazura pe deasupra biscuiților.
NOTA
Timpii de pregătire includ 30 de minute de răcire a aluatului.
Amestecați psyllium cu lapte din nucă de cocos și lăsați să stea câteva minute.
Caloriile sunt pentru o portie fără glazură.
Calorii: 296 kcal
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos,zahar de cocos,sirop de artar,lapte de cocos
https://www.facebook.com/asaucykitchen/videos/2051984591757729/