BRIOSE VEGANE CU TAHINI SI CONCENTRAT DE RODIE
INGREDIENTE
Pentru brioșe:
3/4 cană lapte de cocos(sau lapte de migdale)
3 linguri de in
1 1/2 cană făină de grâu integral(sau spelta)
1/2 cană pudră de cacao neindulcită(pudră de roscove)
1 1/2 lingură praf de copt
1/2 bicarbonat de sodiu
1/8 linguriță de sare
1/4 ceașcă ulei de cocos
1/4 cană ulei din semințe de struguri
1/2 cană sirop de arțar
1/2 cană de suc de rodie
Pentru glazură:
1/3 ceașcă de cremă din nucă de cocos
1/3 brânză cremă vegană
1/3 cană tahini
1/3 +1 lingură de zahăr de cocos
1 lingură concentrat de rodie
1/4 lingurita pudră de sfeclă (opțional, doar pentru culoare)
INSTRUCȚIUNI
Preîncălziți cuptorul la 180 C.Tapetați o formă de brioșă cu hârtie și o pulverizați cu spray de gătit.
Combinați laptele și semințele de in într-un castron mic și lăsați-l deoparte.
Într-un castron mare, combinați făina, pudra de cacao(pudra de roscove), bicarbonatul de sodiu,praful de copt și sarea.
Folosind un mixer electric,mixați împreună uleiul din nucă de cocos și uleiul din semințe de struguri. Se adaugă siropul de arțar și se continuă amestecarea până se incorporează bine.
Reduceți viteza și adăugați amestecul de in și sucul de rodie. Se continuă amestecarea timp de un minut, se adaugă amestecul de făină și se amestecă până se incorporează (nu se amestecă prea mult).
Umpleți formele de brioșe aproximativ 2/3 din capacitatea lor și coaceți timp de 20-22 de minute. Lăsați-i să se răcească complet.
Pentru a pregăti glazura, bateți crema din nucă de cocos și crema de brânză împreună până devine pufoasă , folosind un mixer electric. Adăugați tahini și 1/3 cană de zahăr de cocos și amestecați până când sunt bine încorporate toate ingredientele.
Scoateți jumătate din glazură și puneți-o într-un castron.Adăugați 1 lingură de zahăr, concentrat de rodie și pudra de sfeclă și amestecați timp de aproximativ un minut. Refrigerați până când sunt gata de utilizare.
Odată ce brioșele s-au răcit complet,glasați cu cele 2 glazuri. Puteți scoate, de asemenea, o parte din interiorul brioșelor și umpleți cu glazură.
DRESSING CU CONCENTRAT DE RODIE
Ingrediente
1 lingura mustar Dijon
1 lingura miere
3 linguri concentrat(petimezi) din rodie
1/2 lingurita sare+piper
2/3 cana ulei extra virgin de masline
2 linguri oțet din vin rosu
VARZA DE BRUXELLES CU SOS DIN CONCENTRAT DE RODIE
PENTRU VARZA DE BRUXELLES
450 gr.varză de Bruxelles proaspătă ,curățată,tăiată în jumătate
1/4 cană nuci
1/2 cană de rodie (semințe)
ulei de masline
sare de mare si piper
PENTRU SOS
4 linguri concentrat de rodie
2 lingurițe de miere sau zahăr
1 linguriță oțet balsamic
1/2 linguriță coajă de portocală
1 crenguță de rozmarin
PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 200 °
Aranjați varza într-un vas de coacere într-un singur strat.
Se presară cu ulei de măsline și se amestecă uniform.
Se condimentează cu sare de mare și piper.
Coaceți timp de 25-30 minute până devin de culoare maro auriu și crocante.
În timpul ultimelor 5-8 minute de prăjire, puneți nucile pe deasupra.
SOSUL
Pregătiți sosul în timp ce varza se gătește.
Folosind o tigaie mică, adăugați întâi concentratul de rodie, apoi ingredientele rămase ale sosului.
Se fierbe timp de 10 minute, amestecând ocazional.
Scoateți de la căldură și aruncați crenguța de rozmarin.
GARNISIREA
Scoateți din cuptor varza gătită și lăsați să stea timp de aproximativ 5 minute.
Adăugați sosul peste varză, amestecati sosul.
Garnisiți cu nuci și semințe de rodie.
FESENJAN PUI PERSAN CU CONCENTRAT DE RODIE
INGREDIENTE
170 gr. jumătăți de nucă (aproximativ 1 ½ cană)
1 lingură de ghee sau ulei de avocado
1kg. pulpe de pui fără os, tăiate în jumătate
1 lingurițăsare de mare
piper negru proaspăt măcinat
2 ceape, tocate (aproximativ ¾ cană)
1 linguriță de curcuma
¼ linguriță de scorțișoară
¼ linguriță de cardamom
⅔ pahar zeamă de pui
⅓ ceașcă concentrat de rodie
2 linguri de miere
½ cană semințe de rodie, pentru servire
¼ cană coriandru proaspat tocat, pentru servire
INSTRUCȚIUNI
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C și întindeți nucile pe o tavă de tablă. Se prăjesc timp de 6-8 minute. Se transferă pe o placă pentru a se răci.
Presărați bucățile de pui cu sarea de mare și piperul negru.Puneți ghee sau uleiul de avocado într-o tigae, adăugați bucățile de pui și prăjiți timp de 3-4 minute pe fiecare parte.Transferați puiul rumenit pe o farfurie și repetați cu bucățile de pui rămase.
Adăugați ceapa, amestecând frecvent, până când începe să se rumenească. Se adaugă turmericul, scorțișoara și cardamomul și se amestecă timp de un minut. Se toarnă la pui, zeama de pui,concentratul de rodie, mierea și nucurile mărunțite și se amestecă bine.
Puneți capacul pe vas și lasați să se gătească timp de 15 minute.
Utilizați o lingură pentru a transfera bucățile de pui într-un castron. Dacă preferați un sos mai gros, lăsați mai mult la foc.Se lasă sosul să se îngroașe timp de aproximativ 5 minute.
Serviți cu orez, garnisit cu semințele de rodie și coriandru proaspăt,tocat.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: concentrat de rodie bio,tahini,ulei de cocos,zahar de cocos,ulei de masline extra virgin,sirop de artar,lapte de cocos,miere de roscove,pudra de roscove,faina de roscove