INGREDIENTE
4 banane foarte coapte
2 cești fulgi de ovaz
½ ceașcă suc de mere neindulcit
½ ceașcă de sos mere fără zahăr
2 linguri semințe măcinate de in
1 linguriță de scorțișoară
½ lingură extract de vanilie fără alcool
½ lingură oțet de mere
½ lingură praf de copt fără aluminiu
½ linguriță bicarbonat de sodiu
Instrucțiuni de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180º C.
Căptușiți o formă de brioșe cu 12 hârtii de copt.
Măcinați fulgii de ovăz formând o făină.
Se pune într-un castron și se adaugă toate celelalte ingrediente uscate.
Puneți bananele într-un procesor de bucătărie dotat cu lama „S” și mixați până devin o cremă netedă.
Se adaugă sucul de mere, sosul de mere, extractul de vanilie,oțetul de mere și se mixează din nou până se combină bine.
Se toarnă peste ingredientele uscate și se amestecă până la combinarea lor.
Nu amestecați prea mult.
Se toarnă în formele de brioșă, umplând aproximativ 2/3 din capacitatea lor.
Coaceți timp de 20-22 minute, până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Notă:
Fără zahăr, fără făină, fără ulei, fără sare.
Folosiți formă de brioșe de silicon, astfel încât să nu mai aveți nevoie de hârtii de copt.
Puteți adăuga la compoziția de brioșe 2 cești de afine înghețate,dar veți mări timpul de coacere cu 8-10 minute.
https://www.facebook.com/forksoverknives/videos/10155861925639353/