Ingrediente:
1 ceașcă cu fulgi ovăz fără gluten, dacă este necesar
1/2 ceașcă făină de migdale
1/2 ceașcă făină quinoa
1/4 linguriță sare de mare
1/4 cană sirop de arțar
1/4 ceașcă ulei de cocos
1 ou de in
3/4 – 1 ceașcă dulceață de zmeură cu chia
Instrucțiuni de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 grade C. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și lăsați deoparte.
Într-un castron de amestecare, amestecați împreună ingredientele uscate. Se adaugă siropul de artar și uleiul din nucă de cocos și se frămâtă cu mâinile până când se obține un aluat cu o textura nisipoasă. Îndepărtați o jumătate de cană din aluat, pentru topping.
Se adaugă oul de in în castron și se amestecă pentru a forma un aluat lipicios. Puneți aluatul în tava de copt și apăsați-l uniform cu degetele.
Coaceți timp de 10 minute, apoi scoateți și acoperiți cu gem de zmeură. Răspândiți uniform peste stratul de aluat.Presărați restul de aluat păstrat pentru topping peste gemul de zmeură.
Coaceți în centrul cuptorului timp de 20 – 25 de minute până când devine de culoare maro auriu. Scoateți din cuptor și răciți prăjitura timp de 30 de minute.
Notă:
Puteți folosi un alt gem sau o conservă de fructe.
Informații nutriționale:
Calorii 157 Calorii din grasimi 45
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 5g 8%
Grăsimi saturate 3g 15%
Sodiu 44 mg 2%
Potasiu 50 mg 1%
Carbohidrați totali 24 g 8%
Fibre alimentare 1g 4%
Zaharuri 13g
Proteine 2g 4%
Vitamina C 2,3%
Calciu 2,2%
Fier 3.7%
* Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 calorii.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos raw bio Biohealth,sirop de artar
https://www.facebook.com/simplyquinoa/videos/1470280416406691/