Ingrediente :
pentru 4 porții
1 ½ cană fulgi de ovăz fără gluten (150 g)
1 cană de lapte (240 ml)
1 ou mare
1 linguriță extract de vanilie
½ linguriță praf de copt
sare după gust
Topping:
sirop de arțar
fructe asortate
Instructiuni de preparare :
Așezați fulgii de ovăz în vasul unui procesor de bucătărie sau mixer și moxați până la măcinare fină a acestuia. Puneți deoparte.
Într-un castron mare, combinați laptele, oul, vanilia,fulgii de ovăz măcinat, praful de copt și un vârf de cuțit sare și amestecați până când sunt bine încorporate toate ingredientele.
Pentru clătite, se toarnă o jumătate de ceașcă de aluat într-o tigaie non-stick la foc mediu. Se prăjește pe o parte, apoi se răstoarnă clătita și se prăjește pe cealaltă parte timp de aproximativ 2 minute. Scoateți din tigaie clătita.
Pentru vafe, se toarnă o ceașcă de aluat într-un aparat de preparat vafe uns, fixat la căldură. Închideți aparatul de vafe și gătiți aproximativ 4 minute. Îndepărtați cu atenție.
Garnisiți clătite sau vafele cu sirop de arțar și fructe, după cum doriți.
Notă:
Serviți cu topping-urile dorite (sirop de arțar,concentrat de rodie,sirop de roscove,concentrat de struguri)
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos raw bio Biohealth,lapte de cocos bio,sirop de artar bio,sirop de roscove,concentrat de rodii,concentrat de struguri
https://www.facebook.com/officialgoodful/videos/2360838180653301/