Ingrediente :
ALUAT
2 cani făină integrală de grâu (spelta,ovăz)(260 g)
2 linguri zahăr de cocos
1 linguriță sare
8 linguri unt, rece, cuburi
7 linguri apă cu gheață
UMPLUTURA
2 piersici tăiate în felii
2 căni afine (200 g)
1 lingură coajă rasă de lămâie
2 linguri zahăr de cocos
1 linguriță amidon de porumb(tapioca)
½ linguriță scorțișoară
½ linguriță cardamom, opțional
1 linguriță extract de vanilie
1 ou, bătut
zahăr brut, pentru garnisire, opțional
înghețată de vanilie pentru servire
Instrucțiuni de preparare :
Într-un castron mare, combinați făină de grâu, zahărul din nucă de cocos și sarea.
Se adaugă untul și se folosește un tăietor de patiserie pentru a se frământa cu amestecul de făină, până când untul devine de mărimea mazărei. Lucrați rapid pentru a menține aluatul rece.
Adăugați apă cu gheață câte 1 lingură și amestecați bine până când aluatul devine fărâmițat și hidratat suficient pentru a se ține împreună.
Frământați amestecul pe o suprafață plată și formați din aluat un disc cu mâinile. Acoperiți și răciți timp de 30 de minute aluatul.
Între timp, faceți umplutura: combinați piersicile, afinele, coaja de lamaie, zahărul din nucă de cocos, amidonul de porumb, scorțișoara, cardamomul și vanilia într-un castron și amestecați bine. Acoperiți și dați la rece.
Preîncălzi cuptorul la 190˚C.
Pe o suprafață plată, întindeți aluatul într-o formă rotundă cu grosimea cuprinsă între 6 și 13 mm.
Folosiți cu grijă sucitorul pentru a transfera aluatul într-o tavă din fontă de 25 cm sau 30 cm. Apăsați ușor aluatul pe partea inferioară și pe părțile laterale ale tăvii.
Adăugați umplutura în centru, apoi pliați marginile blatului.
Ungeți marginile blatului cu ou și presărați cu zahăr brut, dacă doriți.
Coaceți timp de 45-50 de minute sau până când devine de culoare maro auriu.
Se servește caldă sau la temperatura camerei, cu înghețată, dacă se dorește.
Găsiți să cumpărați pe site-ul evzinshop,aici: zahar de cocos
https://www.facebook.com/tastyvegetarian/videos/1094623310715724/