Prajitură vegană cu caramel tahini

 

 

Easy to make millionaire bars with a shortbread cookie base, salted tahini caramel filling and topped with dairy free chocolate. Both vegan, gluten free and paleo!

 

Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

1 ½ cană făină de migdale, fină,albă
3 linguri ulei din nucă de cocos topit
2 linguri sirop de arțar 
½ linguriță extract de vanilie
¼ linguriță de sare

Pentru caramelul tahini sărat:

1/2 cană tahini
1/3 cană sirop de arțar 
1/3 cană ulei din nucă de cocos
1 linguriță extract de vanilie
½ linguriță sare de mare

Pentru stratul de ciocolată:

3/4 cană chipsuri de ciocolată
1 lingură ulei din nucă de cocos
sare de mare pentru garnitură

 

Easy to make millionaire bars with a shortbread cookie base, salted tahini caramel filling and topped with dairy free chocolate. Both vegan, gluten free and paleo!

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Tapetați  o tavă 20 x 20 cm. cu hârtie de copt.
Într-un castron se pune făina de migdale, uleiul din nucă de cocos, siropul de arțar, extractul de vanilie și sarea. Se amestecă împreună cu o furculiță până când se formează o textură groasă. Puneți aluatul format în tavă și cu degetele apăsați uniform. Coaceți timp de 10 minute. Lăsați blatul să se răcească timp de 10 minute înainte de a adăuga caramelul.
Se pune tahini, siropul de arțar, uleiul din nucă de cocos, extractul de vanilie și sarea de mare într-o cratiță la foc mic timp de aproximativ 2 minute, amestecând frecvent. Se toarnă peste blatul ușor răcit. Așezați în frigider cel puțin 30 de minute pentru a se întări caramelul.
După 30 de minute,faceți stratul de ciocolată: adăugați chips-urile de ciocolată și uleiul din nucă de cocos într-un bol pe bain marie, amestecând între timp până ce ciocolata este topită complet. Se toarnă peste stratul de caramel și se înclină tava în toate părțile pentru a distribui uniform ciocolata topită. Așezați în frigider o oră până când ciocolata este complet întărită.
Tăiați în 16 pătrate și presărați cu sare marină grunjoasă. Serviți.Prăjitura trebuie păstrată și   acoperită în frigider.

 

Easy to make millionaire bars with a shortbread cookie base, salted tahini caramel filling and topped with dairy free chocolate. Both vegan, gluten free and paleo!

 

NOTA

Dacă nu doriți să folosiți făină de migdale,puteți folosi făină de alune.

Informatii nutritionale :

Porții: 16 pătrate
Cantitatea pe porție: 1 bar

Calorii: 257
Grăsimi: 21g
Grăsimi saturate: 10g
Carbohidrați: 16,8 g
Zahăr: 11,9 g
Fibre: 2,6g
Proteine: 4,3 g

 

Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: sirop de artar biο,ulei de cocos bio,tahini integral bio,ciocolata vegana

 

 

https://www.facebook.com/ambitiouskitchen/videos/2290716297610026/

 

 

Ulei de cocos raw *BIO 500mlTahini integral *BIO 370grSirop de artar *BIO 187ml

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *