INGREDIENTE
1 cană lapte de migdale
4 pliculețe ceai chai
4 linguri unt clarifiat sau ulei din nucă de cocos
2/3 cană ciocolată neagră
1/4 cană sirop de arțar
1/4 cană pudră de cacao neîndulcită(pudră de roșcove)
4 linguri pudră de arorut
2 ouă la temperatura camerei
1/2 cană zahăr din palmier de cocos
3 linguri cafea fină instant sau espresso instant
1 linguriță extract de vanilie
un vârf de cuțit cardamon
1/2 linguriță sare de mare
Ganache de ciocolată neagră:
60 ml. lapte din nucă de cocos sau cremă din nucă de cocos (lichid)
1/2 cană ciocolată neagră
un vârf de cuțit scorțișoară
2 linguri espresso instant
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 180 C. Tapetați o tavă pătrată de 20 x 20 cm.cu hârtie de copt și ungeți cu ulei de cocos. Puneți deoparte.
Într-o cratiță mică puneți laptele de migdale să fiarbă, apoi adăugați pliculețele de ceai chai în el timp de 4 până la 6 minute. Cu cât mai îndelundat, cu atat gustul de chai este mai puternic. Scoateți pliculețele de ceai.
În același vas, adăugați uleiul de cocos sau untul, ciocolata neagră și siropul de arțar. Se încălzește la foc mic până când untul și chips-urile de ciocolată sunt încorporate cu chai latte. Ar trebui să arate ca un sos de ciocolată cremoas. Puneți deoparte.
Apoi, într-un castron mic,combinați împreună amidonul de arorut cu pudra de cacao. Adăugați cardamonul, sarea și espresso instant. Se amestecă din nou și se lasă deoparte.
Folosind un mixer bateți ouăle, zahărul și vanilia împreună pentru câteva minute. Adăugați încet sosul de ciocolată Chai și amestecați până devine o cremă.
În cele din urmă, adăugați amestecul de arorut / espresso / pudra de cacao. Se amestecă până când se formează un aluat mai gros.
Se toarnă în tava pregătită. Răspândiți în mod egal aluatul cu o spatulă și coaceți pentru 22-27 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Lăsați-le să se răcească timp de 10 minute în timp ce faceți ganache.
Pentru Ganache:
Se topesc împreună 60 ml. lapte sau smântână din nucă de cocos, 2 linguri de espresso, scorțișoară și 1/2 cană ciocolată neagră la foc mediu într-o cratiță, amestecând în timp ce se topește.Puneți ganache-ul peste prăjitură după ce s-a topit.
Lăsați să se răcească pentru a se întări ganache-ul și serviți. Se păstrează cel mai bine în frigider.
NOTA
Puteți folosi stevia pentru a înlocui zahărul din palmier de cocos.
Puteați încerca să înlocuiți aroarutul cu amidon de tapioca. Textura va varia.
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE
Cantitatea pe porție: 1 negresă
Calorii: 220 Zahăr: 18,2g Grăsimi: 11g Grăsimi saturate: 5,8g Carbohidrați: 20,7g Fibre: 1g Proteină: 3g Colesterol: 10g
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: sirop de artar biο,ulei de cocos bio,ciocolata vegana,zahar de cocos bio,ciocolata,pudra de roscove.lapte de cocos bio
https://www.facebook.com/ambitiouskitchen/videos/2040267946037505/