Farinată,turtă din făina de năut

 

 

Socca is a simple chickpea flatbread that's naturally gluten free and vegan. It's easy, customizable and made from essentially 3 ingredients!

 

Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!

 

INGREDIENTE

1 cană | 92 grame făină de năut (făină de gram)
1 cană| 235 ml apă
2 linguri |30 ml ulei de măsline extra virgin + mai mult pentru ulei de tigaie
1/2 linguriță sare de mare
piper după gust

 

Socca is a simple chickpea flatbread that's naturally gluten free and vegan. It's easy, customizable and made from essentially 3 ingredients!

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE

Amestecați împreună apa, făina de năut, uleiul și sarea într-un castron până când toate ingredientele sunt bine încorporate .
Acoperiți și lăsați timp de cel puțin 30 de minute până la o oră. Dacă doriți, puteți lăsa amestecul să stea până la 24 de ore.
Folosiți o tigaie care intră în cuptor și preîncălziți la 230 ° C.
După ce cuptorul este încălzit complet, se pun 1-2 linguri de ulei  în tigaie și se învârte până când fundul și părțile laterale sunt bine acoperite.
Amestecați încă o dată aluatul de năut pentru a vă asigura că totul este bine combinat și apoi turnați aluatul în tigaie. Așezați tigaia în cuptor și coaceți timp de 10-15 minute, până când partea de sus obține o culoare maro auriu.
Se lasă să se răcească timp de cel puțin 5 minute înainte de a fi tăiată și servită turta de naut.

 

Imagini pentru SIMPLE SOCCA: A CHICKPEA FLATBREAD

 

Informații nutriționale :

Cantitatea pe porție (1 bucată)
Calorii 59                                                           Calorii din grăsimi 27
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 3g                                                       5%
Sodiu 103 mg                                                            4%
Potasiu 84 mg                                                           2%
Carbohidrați totali 5 g                                             2%
Fibre alimentare 1g                                                 4%
Zaharuri 1g
Proteină 2g                                                                4%
Calciu                                                                          0,5%
Fier                                                                              2,7%
* Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 calorii.

 

Beneficiile farinata

Utilizarea farinatei aduce următoarele beneficii pentru sănătate:

  • favorizează creșterea și menținerea masei musculare, deoarece este bogată în proteine;
  • Îmbunătățirea tranzitului intestinal prin conținutul de fibre;
  • Prevenirea anemiei prin conținutul de proteine, fier și acid folic;
  • Îmbunătățirea sistemului imunitar prin faptul că este bogat în vitamina C;
  • favorizează creșterea în greutate, în special pentru persoanele care sunt subponderali.

 

Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de masline extra virgin Critida,ulei de masline extra virgin bio Critida,ulei de masline extra virgin Sitia,ulei de masline extra virgin Drop of Gods,faina de naut

 

https://www.facebook.com/asaucykitchen/videos/2263742697248583/

 

 

Ulei de masline extra virgin Drop of gods 500mlUlei de masline extra virgin *BIO Critida 750ml

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *