Faceți clic pe textul subliniat de mai jos pentru a cumpăra ingrediente!
INGREDIENTE
Blat
1 cană | 160 gr. curmale fără sâmburi și tocate
1 1/2 cană | 115 g nuci (alune, pecan, migdale, caju)
3 linguri |23 g pudră de cacao neîndulcită (pudră de roșcove)
1 lingură |15 ml ulei din nucă de cocos, topit
Umplutura :
1 cană | 250 de grame unt de arahide (utilizați unt de migdale pentru opțiunea paleo)
1 cană| 250 ml cremă din nucă de cocos
2-4 linguri |30-60 ml sirop de arțar(sau miere dacă nu se dorește vegan) ajustați în funcție de cât de dulce doriți
Garnitura de ciocolată :
85 g ciocolată neagră fără lapte
1 lingură | 15 ml lapte din nucă de cocos la temperatura camerei
1/4 cană | 30 g arahide zdrobite opțional
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
Blatul:
Adăugați curmalelele și fructele cu coajă lemnoasă într-un blender de mare putere sau procesor de alimente și mixați până când se fărămițează. Adăugați pudra de cacao și uleiul de cocos și amestecați din nou până se combină. Amestecul va începe să se îmbine împreună. Opriți și răzuiți părțile laterale ale mixerului / procesorului de bucătărie, după cum este necesar.
Puneți aluatul într-o tavă rotundă, de 20 cm.,cu fund detașabil. Întindeți pe laturile și pe fundul formei într-un strat uniform. Lăsați deoparte în timp ce preparați umplutura.
Umplutura :
Adăugați untul de arahide, crema din nucă de cocos și îndulcitorul într-un bol de amestecare.Amestecați cu mâna sau cu un mixer electric până când ingredientele sunt bine combinate. Se toarnă umplutura peste blat și apoi se transferă la congelator în timp ce preparați glazura de ciocolata.
Garnitura de ciocolată :
Așezați ciocolata într-un castron rezistent la căldură pe bain marie.Se amestecă ciocolata pe măsură ce se topește.Se adaugă laptele din nucă de cocos. Puneți glazura de ciocolată la rece.După răcire turnați-o peste umplutura din unt de arahide. Utilizați o lingură pentru a împrăștia ciocolata pe margini. Se presară arahidele tocate pe deasupra.
Puteți servi așa cum este sau puneți în congelator timp de 40 de minute pentru a se mai întări mai mult.
Păstrați tarta în frigider sau congelator. Dacă păstrați în congelator timp de peste o oră lăsați-o la temperatura camerei timp de cel puțin 15 minute înainte de servire.
Informații nutriționale :
Cantitatea pe porție :
Calorii 388 Calorii din grăsime 261
% Valoare zilnica*
Total grăsimi 29g 45%
Grăsimi saturate 11 g 55%
Sodiu 138 mg 6%
Potasiu 456 mg 13%
Total carbohidrați 27g 9%
Fibre alimentare 4g 16%
Zaharuri 14g
Proteină 10 g 20%
Vitamina A 0,4%
Vitamina C 0,9%
Calciu 6,2%
Fier 9,7%
* Valorile zilnice procentuale se bazează pe o dietă de 2000 calorii.
Gasiti sa cumparati pe site-ul evzinshop,aici: ulei de cocos,unt de arahide,unt de migdale,sirop de artar,curmale bio,pudra de roscove,ciocolata
https://www.facebook.com/greenhealthycooking/videos/2265591347063718/